Intr-o oala se pune burta spalata si curatata in prealabil la fiert in apa cu sare (sau poate sa fie si burta gata fiarta, se gaseste in comert).
Cand este fiarta pe jumatate se pune ceapa taiata in 4 si se mai fierbe pana cand burta devine moale. Se scoate burta si se strecoara supa, dupa care se pune iar la fiert in oala, eventual se mai completeaza cu apa.
Burta se taie cuburi sau julien, intai fasii de 3-4 cm apoi feliute subtirele. Separat se rade morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune la calit in ulei la foc mic pana cand se moaie iar uleiul capata culoarea galbuie eventual se mai picura putin ulei daca se considera necesar.
Ardeiul rosu se taie cubulete si se pune in supa cu burta taiata, se fierbe pana se moaie ardeiul se adauga morcovul si se mai lasa putin sa fiarba apoi se ia de pe foc. Se amesteca iaurtul, smantana, galbenusurile si se drege ciorba.
Se pune otet dupa gust pt acrit, sare si piper la servire se presara patrunjel verde tocat fin.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii