autor:

Dan65

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta - reteta proprie

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente: -1 kg burta congelata de la supermarket. -500g oase de vita pentru ciorbe. -1/2 ceapa mica. -3 morcovi potriviti. -400 ml smantana acrisoara (daca nu avem, putem folosi un amestec de jumatate smantana si jumatate iaurt). -Zeama de la 2 lamai. 1 capatina de usturoi. lingura faina. -Citeva frunze de patrunjel verde sau congelat. -Sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa si putina sare, punem la fiert, la foc potrivit, oasele si ceapa. Cind da in clocot, lasam sa fiarba 10 minute si indepartam ceapa, apoi lasam sa fiarba circa 1 1/2 ore, pina cind oasele sunt bine fierte si carnea ce se mai afla pe oase se desprinde usor. Tot acest timp indepartam spuma ori de cite ori este nevoie. Cind oasele au fiert, le scoatem intr-un castron si le lasam sa se raceasca. Dupa ce am scos oasele, punem la fiert, la foc potrivit, burta si morcovul curatat de coaja si dat pe razatoarea pentru coaja de lamaie, pentru circa o ora. Indepartam spuma ori de cite ori este nevoie si daca este nevoie completam cu apa fierbinte sau rece. Intre timp curatam carnea de pe oase si o taiem in bucati mai marisoare. Curatam de coaja usturoiul si il pisam bine cu putina sare mare (sarea mare ne ajuta sa pisam usturoiul mai usor). Cind burta este fiarta, dam focul mic, punem intr-un castron faina si smantina, amestecam bine pina devine un amestec omogen, fara cocoloase, cu ajutorul unui polonic mic adaugam putin cite putin din zeama din oala si amestecam incontinuu, pina cind amestecul din castron devine fierbinte si se apropie de temperatura din oala, asta pentru a nu se taia smantana cind o adaugam in oala. Cind consideram ca amestecul din castron este destul de fierbinte, il adaugam peste zeama din oala, amestecam bine, dupa care adaugam usturoiul pisat, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt .Amestecam din nou, potrivim de sare, marim putin focul si mai lasam sa fiarba circa 5 minute. Se serveste fierbinte cu ardei iute. Se mai poate acri in farfurie cu zeama de lamaie sau otet. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta - reteta proprie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina

Ciorba de gaina

Pasul 1: Pregatim aragazul si o oala in care punem apa. Adaugam carnea de gaina si o lasam sa fiarba. Adunam

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: -1 kg burta congelata de la supermarket. -500g oase de vita pentru ciorbe. -1/2 ceapa mica. -3 morcovi potriviti. -400 ml smantana acrisoara (daca nu avem
  • putem folosi un amestec de jumatate smantana si jumatate iaurt). -Zeama de la 2 lamai. 1 capatina de usturoi. lingura faina. -Citeva frunze de patrunjel verde sau congelat. -Sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

6 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Fasole in Paine