autor:

Dan65

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta - reteta proprie

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente: -1 kg burta congelata de la supermarket. -500g oase de vita pentru ciorbe. -1/2 ceapa mica. -3 morcovi potriviti. -400 ml smantana acrisoara (daca nu avem, putem folosi un amestec de jumatate smantana si jumatate iaurt). -Zeama de la 2 lamai. 1 capatina de usturoi. lingura faina. -Citeva frunze de patrunjel verde sau congelat. -Sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa si putina sare, punem la fiert, la foc potrivit, oasele si ceapa. Cind da in clocot, lasam sa fiarba 10 minute si indepartam ceapa, apoi lasam sa fiarba circa 1 1/2 ore, pina cind oasele sunt bine fierte si carnea ce se mai afla pe oase se desprinde usor. Tot acest timp indepartam spuma ori de cite ori este nevoie. Cind oasele au fiert, le scoatem intr-un castron si le lasam sa se raceasca. Dupa ce am scos oasele, punem la fiert, la foc potrivit, burta si morcovul curatat de coaja si dat pe razatoarea pentru coaja de lamaie, pentru circa o ora. Indepartam spuma ori de cite ori este nevoie si daca este nevoie completam cu apa fierbinte sau rece. Intre timp curatam carnea de pe oase si o taiem in bucati mai marisoare. Curatam de coaja usturoiul si il pisam bine cu putina sare mare (sarea mare ne ajuta sa pisam usturoiul mai usor). Cind burta este fiarta, dam focul mic, punem intr-un castron faina si smantina, amestecam bine pina devine un amestec omogen, fara cocoloase, cu ajutorul unui polonic mic adaugam putin cite putin din zeama din oala si amestecam incontinuu, pina cind amestecul din castron devine fierbinte si se apropie de temperatura din oala, asta pentru a nu se taia smantana cind o adaugam in oala. Cind consideram ca amestecul din castron este destul de fierbinte, il adaugam peste zeama din oala, amestecam bine, dupa care adaugam usturoiul pisat, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt .Amestecam din nou, potrivim de sare, marim putin focul si mai lasam sa fiarba circa 5 minute. Se serveste fierbinte cu ardei iute. Se mai poate acri in farfurie cu zeama de lamaie sau otet. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta - reteta proprie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vitel

Ciorba taraneasca de vitel

Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea. Legumele

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca

47 voturi    8 comentarii
2h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: -1 kg burta congelata de la supermarket. -500g oase de vita pentru ciorbe. -1/2 ceapa mica. -3 morcovi potriviti. -400 ml smantana acrisoara (daca nu avem
  • putem folosi un amestec de jumatate smantana si jumatate iaurt). -Zeama de la 2 lamai. 1 capatina de usturoi. lingura faina. -Citeva frunze de patrunjel verde sau congelat. -Sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovleac cu cartofi
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania