Intr-o oala cu apa si putina sare, punem la fiert, la foc potrivit, oasele si ceapa. Cind da in clocot, lasam sa fiarba 10 minute si indepartam ceapa, apoi lasam sa fiarba circa 1 1/2 ore, pina cind oasele sunt bine fierte si carnea ce se mai afla pe oase se desprinde usor. Tot acest timp indepartam spuma ori de cite ori este nevoie. Cind oasele au fiert, le scoatem intr-un castron si le lasam sa se raceasca. Dupa ce am scos oasele, punem la fiert, la foc potrivit, burta si morcovul curatat de coaja si dat pe razatoarea pentru coaja de lamaie, pentru circa o ora. Indepartam spuma ori de cite ori este nevoie si daca este nevoie completam cu apa fierbinte sau rece. Intre timp curatam carnea de pe oase si o taiem in bucati mai marisoare. Curatam de coaja usturoiul si il pisam bine cu putina sare mare (sarea mare ne ajuta sa pisam usturoiul mai usor). Cind burta este fiarta, dam focul mic, punem intr-un castron faina si smantina, amestecam bine pina devine un amestec omogen, fara cocoloase, cu ajutorul unui polonic mic adaugam putin cite putin din zeama din oala si amestecam incontinuu, pina cind amestecul din castron devine fierbinte si se apropie de temperatura din oala, asta pentru a nu se taia smantana cind o adaugam in oala. Cind consideram ca amestecul din castron este destul de fierbinte, il adaugam peste zeama din oala, amestecam bine, dupa care adaugam usturoiul pisat, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt .Amestecam din nou, potrivim de sare, marim putin focul si mai lasam sa fiarba circa 5 minute. Se serveste fierbinte cu ardei iute. Se mai poate acri in farfurie cu zeama de lamaie sau otet. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii