Ciorba de burta - reteta proprie

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Ciorba de burta - reteta proprie

Ingrediente

  • Ingrediente: -1 kg burta congelata de la supermarket. -500g oase de vita pentru ciorbe. -1/2 ceapa mica. -3 morcovi potriviti. -400 ml smantana acrisoara (daca nu avem
  • putem folosi un amestec de jumatate smantana si jumatate iaurt). -Zeama de la 2 lamai. 1 capatina de usturoi.1 lingura faina. -Citeva frunze de patrunjel verde sau congelat. -Sare dupa gust.

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa si putina sare, punem la fiert, la foc potrivit, oasele si ceapa. Cind da in clocot, lasam sa fiarba 10 minute si indepartam ceapa, apoi lasam sa fiarba circa 1 1/2 ore, pina cind oasele sunt bine fierte si carnea ce se mai afla pe oase se desprinde usor. Tot acest timp indepartam spuma ori de cite ori este nevoie. Cind oasele au fiert, le scoatem intr-un castron si le lasam sa se raceasca. Dupa ce am scos oasele, punem la fiert, la foc potrivit, burta si morcovul curatat de coaja si dat pe razatoarea pentru coaja de lamaie, pentru circa o ora. Indepartam spuma ori de cite ori este nevoie si daca este nevoie completam cu apa fierbinte sau rece. Intre timp curatam carnea de pe oase si o taiem in bucati mai marisoare. Curatam de coaja usturoiul si il pisam bine cu putina sare mare (sarea mare ne ajuta sa pisam usturoiul mai usor). Cind burta este fiarta, dam focul mic, punem intr-un castron faina si smantina, amestecam bine pina devine un amestec omogen, fara cocoloase, cu ajutorul unui polonic mic adaugam putin cite putin din zeama din oala si amestecam incontinuu, pina cind amestecul din castron devine fierbinte si se apropie de temperatura din oala, asta pentru a nu se taia smantana cind o adaugam in oala. Cind consideram ca amestecul din castron este destul de fierbinte, il adaugam peste zeama din oala, amestecam bine, dupa care adaugam usturoiul pisat, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt .Amestecam din nou, potrivim de sare, marim putin focul si mai lasam sa fiarba circa 5 minute. Se serveste fierbinte cu ardei iute. Se mai poate acri in farfurie cu zeama de lamaie sau otet. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise