Se spala legumele si se usuca.Ceapa si morcovul se curata de coaja si taie marunt(eu am dat morcovul pe razatoare).Ardeiul se curata de seminte si se taie in cuburi,telina o taiem marunt .In oala in care o sa preparam ciorba ,adaugam o lingura de ulei ,apoi legumele taiate marunt.Le calim 1-2 minute.Intre timp curatam si spalam cartofii.Peste legumele din oala adaugam bulionul.Cartofii ii taiem in cuburi si ii adaugam peste restul legumelor.Se sareaza si se amesteca bine.Se adauga apa si se lasa la fiert,pana cartofii devin moi.Intre timp,se fac taiteii ,amestecand faina cu oul si un praf de sare.Se formeaza o foaie din acest aluat,dupa care taiem taiteii dupa plac.Pregatim restul de verdeata,mararul,patrunjelul,leusteanul si frunzele de telina,spalandu-le si taindu-le dupa plac.Le turnam in oala cu ciorba.Adaugam taiteii si borsul si mai lasam sa fiarba cateva minute la foc mic.Batem oul care ne-a ramas si-l adaugam in oala cu ciorba,dupa ce am oprit focul,amestecand continuu cu o furculita ca sa se imprastie bine oul .Se adauga smantana direct in oala cu ciorba sau isi adauga fiecare in farfurie dupa plac.Se mai presara patrunjel verde deasupra si se serveste.Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii