autor:

ana catalina focsa

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
4-5 cartofi potriviti, 1 tulpina de telina, 200 ml smantana, frunze de telina, 2 morcovi, 1 ceapa uscata, 1 ceapa verde, 200 ml bulion, 1 ou pt taitei, 1 ou pt dres ciorba, 30 gr faina (pt taitei), marar, patrunjel, leustean, 1 l bors, sare, 1 lingura de ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

77 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele si se usuca.Ceapa si morcovul se curata de coaja si taie marunt(eu am dat morcovul pe razatoare).Ardeiul se curata de seminte si se taie in cuburi,telina o taiem marunt .In oala in care o sa preparam ciorba ,adaugam o lingura de ulei ,apoi legumele taiate marunt.Le calim 1-2 minute.Intre timp curatam si spalam cartofii.Peste legumele din oala adaugam bulionul.Cartofii ii taiem in cuburi si ii adaugam peste restul legumelor.Se sareaza si se amesteca bine.Se adauga apa si se lasa la fiert,pana cartofii devin moi.Intre timp,se fac taiteii ,amestecand faina cu oul si un praf de sare.Se formeaza o foaie din acest aluat,dupa care taiem taiteii dupa plac.Pregatim restul de verdeata,mararul,patrunjelul,leusteanul si frunzele de telina,spalandu-le si taindu-le dupa plac.Le turnam in oala cu ciorba.Adaugam taiteii si borsul si mai lasam sa fiarba cateva minute la foc mic.Batem oul care ne-a ramas si-l adaugam in oala cu ciorba,dupa ce am oprit focul,amestecand continuu cu o furculita ca sa se imprastie bine oul .Se adauga smantana direct in oala cu ciorba sau isi adauga fiecare in farfurie dupa plac.Se mai presara patrunjel verde deasupra si se serveste.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza murata

Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza murata

Scarita sau orice alta afumatura, o portionam si o punem la fiert. Intre timp curatam cartofii si

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina Molnar , 26 mai 2014

    Si eu am gatit dupa reteta ta si a iesit super! Ms!

  • Fara foto

    Borlan Mihai , 29 octombrie 2013

    delicoasa ciorba am mancat si eu si vreau sa incerc si eu

  • Fara foto

    Anca Cojocaru , 28 octombrie 2013

    O fac deseori, cum la Montreal nu gasesc întotdeauna bors, întrebuintez suc de rosii si otet pt acrit. E la fel de buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      Mi-ai facut pofta...O bunatate...Astept sa inceapa postul si sa pap si eu ciorbita de cartofi...

    • Fara foto

      Rodica Voicu , 20 octombrie 2013

      am preparato foarte buna!

    • Fara foto

      Vlad George Focsa , 11 octombrie 2013

      mi s/a facut pofta

    • Fara foto

      Manolache Maria , 03 octombrie 2013

      f f buna aceasta ciorba,la fel o fac si eu.

    • Fara foto

      Nedelcu Mihaela Rodica , 03 octombrie 2013

      buna ciorba!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Simpla si tare buna.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O ciorba tare gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte gustoasa si sanatoasa ciorbica ta.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      O bunatate de ciorba!!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Un deliciu! O mancare usoara si plina de vitamine!Arata foarte bine!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte buna reteta !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Waw ce fain arata! Mi s-a parut tare interesanta reteta ta de cioba de cartofi.Nu am facut-o niciodata cu taitei si dreasa cu ou.... Merita incercat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      foarte buna!ai facut cu taietei de casa,yummy!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Este o ciorbita foarte buna mai ales acum primavara cand avem atat de multe legume la dispozitie si putem combina...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Si eu fac aceasta ciorbita dar pun doar ou batut nu si taitei,oricum arata bine si cred ca e si gustoasa!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Super gustoasa!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Gustoasa,racoroasa si frumos prezentata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 1 tulpina de telina
  • 200 ml smantana
  • frunze de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ceapa verde
  • 200 ml bulion
  • 1 ou pt taitei
  • 1 ou pt dres ciorba
  • 30 gr faina (pt taitei)
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • 1 l bors
  • sare
  • 1 lingura de ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

valentina ionita (Chef de cuisine)

Mi-ai facut pofta...O bunatate...Astept sa inceapa postul si sa pap si eu ciorbita de cartofi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Pui Aurie