autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de cartofi

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
600 g de cartofi, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, o ceapa, o foaie de dafin, cateva boabe de piper, un ou, sare, patrunjel verde tocat, smantana.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la fiert cu 2 l de apa si sare, se adauga ceapa tocata marunt, foaia de dafin si boabele de piper. Pana ce clocoteste, curatam si spalam cartofii si-i taiem cuburi. Dupa ce zarzavatul a tras un clocot, adaugam cartofii si lasam sa fiarba 15 minute. Oul il batem intr-o farfurie ca pentru omleta. Dupa ce ciorba a fiert, o lasam cateva minute si apoi luam din zeama si punem peste ou, batand in continuare. Turnam compozitia rezultata in ciorba amestecand. Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Sfecla,morcovul,telina se spala,se curata de coaja,se rade pe razatoarea mare si se pun la fiert

9 voturi    15 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovleac cu cartofi

Ciorba de dovleac cu cartofi

Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o oala punem dovlecelul ras, ceapa, gogosarul taiat felii

4 voturi    1 comentariu
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela

    Mihaela (Chef de cuisine):

    La o oala de 4 litri am pus 3 cartofi medii, un morcov mare, o radacina de patrunjel, o jumatate de telina medie, doua cepe medii. Am calit zarzavatul in 2 linguri de ulei, am fiert 750 ml bors, l-am pus peste zarzavat, am mai adaugat 0.5 litri de zeama de castraveti, apoi am adaugat cartofii taiati cubulete, am completat cu apa pana 2 degete sub buza oalei si la final am pus o lingura de tarhon, 2 linguri patrunjel si 2 linguri de leustean (plante uscate maruntite). Am mai adaugat doar putina sare la final, deoarece nu era suficient. Si a iesit ceea ce vedeti. Un deliciu.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Tare mult imi place ...Mereu mananc cu placere...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 600 g de cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • o ceapa
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • un ou
  • sare
  • patrunjel verde tocat
  • smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare mult imi place ...Mereu mananc cu placere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din pulpa de curcan cu legume