Ciorba de cartofi cu afumatura

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de cartofi cu afumatura

Ingrediente

  • 500g costita sau afumatura
  • O ceapa mare
  • O legatura ceapa verde
  • 3 morcovi medii
  • 5 cartofi mari
  • Bors
  • O legatura leustean
  • O legatura patrunjel
  • Tarhon
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml smantana

Mod de preparare

Mod de pregatire:

Taiati ceapa uscata si ceapa verde marunt, morcovul rondele si costita in bucati mici. Caliti ceapa si morcovul in putin ulei pentru cateva minute, apoi adaugati costita si amestecati pentru cateva minute.

Puneti apa deasupra, in jur de 4 litri. Lasati la foc mic cu capacul peste pana se fierbe carnea. Eu am lasat cam 2 ore pentru ca apa din Anglia e mare bataie de cap, e foarte dura si dureaza mult mai mult pana fierbe ceva.

Adaugati cartofii taiati cuburi medii. Puneti cati cartofi doriti, eu am pus prea putini, cred ca vreo 6 mici si am scris in reteta 5 mari ca sa ajunga:) Lasati pana fierb, la foc mediu apoi adaugati bors. Eu am pus bors la plic pentru ca nu se gaseste la sticla aici in Anglia, decat la magazinele romanesti dar acela nu imi place, nu are nici-un gust. Pana voi face eu unul (am in plan) mai dureaza cateva saptamani sa imi fac curaj;)

Voi puteti pune bors lichid daca aveti, caz in care puneti mai putina apa la inceput si cand puneti borsul, il fierbeti inainte. Puneti dupa gust. Asezonati si puteti pune si putin delikat.

Tot aici adaugati leusteanul si tarhonul, mai lasati cateva minute si luati de pe foc. Adaugati patrunjelul tocat marunt.

Lasati ciorba sa se racoreasca putin, timp in care intr-un bol mare amestecati galbenusurile cu smantana pana devine o pasta omogena. Luati cate o lingura de ciorba si diluati pasta, faceti asta de cateva ori pana ajunge la temperatura ciorbei. Apoi turnati in ciorba usor, asta ca sa nu se taie smantana. Chiar functioneaza metoda asta:)

Serviti cu ceapa rosie sau ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise