autor:

Eileen

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi cu afumatura

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 decembrie 2011

Ingrediente
500g costita sau afumatura, O ceapa mare, O legatura ceapa verde, 3 morcovi medii, 5 cartofi mari, Bors, O legatura leustean, O legatura patrunjel, Tarhon, 2 galbenusuri, 300 ml smantana

Dificultate: Redusa Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Mod de pregatire:
Taiati ceapa uscata si ceapa verde marunt, morcovul rondele si costita in bucati mici. Caliti ceapa si morcovul in putin ulei pentru cateva minute, apoi adaugati costita si amestecati pentru cateva minute.
Puneti apa deasupra, in jur de 4 litri. Lasati la foc mic cu capacul peste pana se fierbe carnea. Eu am lasat cam 2 ore pentru ca apa din Anglia e mare bataie de cap, e foarte dura si dureaza mult mai mult pana fierbe ceva.
Adaugati cartofii taiati cuburi medii. Puneti cati cartofi doriti, eu am pus prea putini, cred ca vreo 6 mici si am scris in reteta 5 mari ca sa ajunga:) Lasati pana fierb, la foc mediu apoi adaugati bors. Eu am pus bors la plic pentru ca nu se gaseste la sticla aici in Anglia, decat la magazinele romanesti dar acela nu imi place, nu are nici-un gust. Pana voi face eu unul (am in plan) mai dureaza cateva saptamani sa imi fac curaj;)
Voi puteti pune bors lichid daca aveti, caz in care puneti mai putina apa la inceput si cand puneti borsul, il fierbeti inainte. Puneti dupa gust. Asezonati si puteti pune si putin delikat.
Tot aici adaugati leusteanul si tarhonul, mai lasati cateva minute si luati de pe foc. Adaugati patrunjelul tocat marunt.
Lasati ciorba sa se racoreasca putin, timp in care intr-un bol mare amestecati galbenusurile cu smantana pana devine o pasta omogena. Luati cate o lingura de ciorba si diluati pasta, faceti asta de cateva ori pana ajunge la temperatura ciorbei. Apoi turnati in ciorba usor, asta ca sa nu se taie smantana. Chiar functioneaza metoda asta:)
Serviti cu ceapa rosie sau ardei iute.
Mod de pregatire: Taiati ceapa uscata si ceapa verde marunt, morcovul rondele si costita in bucati mici. Caliti ceapa si morcovul in putin ulei
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza murata

Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza murata

Scarita sau orice alta afumatura, o portionam si o punem la fiert. Intre timp curatam cartofii si

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Coastele afumate se spala ,se pun in apa cat sa fie acoperite si se fierb la foc mic,avand grija

26 voturi    13 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    VERA , 16 ianuarie 2015

    IN LOC DE BORS SE POATE DREGE CU ZEAMA DE VARZA.

  • Fara foto

    Floriean Duca , 31 octombrie 2014

    ca la mama acasa,afumatura...pentru cine are probleme poate fi inlocuita

  • Fara foto

    Ilie Doru , 18 octombrie 2014

    buna reteta , buna ciorba-asa o fac si eu ...

Dificultate

Redusa

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • 500g costita sau afumatura
  • O ceapa mare
  • O legatura ceapa verde
  • 3 morcovi medii
  • 5 cartofi mari
  • Bors
  • O legatura leustean
  • O legatura patrunjel
  • Tarhon
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Ciorba de porc ardeleneasca

Ciorba de porc ardeleneasca

Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe. Se

29 voturi    12 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Salata de spanac, branza de capra si capsune

Salata de spanac, branza de capra si capsune

1. Spalati spanacul si capsunele bine, apoi lasati-le la scurs. Taiati capsunele in sferturi, taiati

3 voturi    3 comentarii
5 min
Salate
Praz cu masline

Praz cu masline

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul

18 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fara foto

VERA

IN LOC DE BORS SE POATE DREGE CU ZEAMA DE VARZA.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe