autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Ingrediente
1 morcov, o albitura, jum telina (am avut o telina micuta), 8 cartofiori, o ceapa mare, 1 ardei gras sau capia, 2-3 linguri tarhon verde (frunzulitele de tarhon se rup pentru a-si pastra mirosul si gustul ), o lingura frunze de telina tocate, 3 catei de usturoi, un varf de cutit piper macinat, 1,5 l bors sau zeama de varza dupa gust, 8 bucati coaste afumate ( aduse de la Varatec)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Coastele afumate se spala ,se pun in apa cat sa fie acoperite si se fierb la foc mic,avand grija sa se inlature eventuala spuma formata .

Zarzavatul se curata,se spala si se taie cubulete, rondele sau feliute in functie de preferinta.Se pun la fiert ceapa, morcovul, albitura , telina, ardeiul , adaugandu-se treptat cate putina apa calda si 1-2 canite cu zeama in care a fiert carnea. Personal nu folosesc mai multa zeama de la carne din cauza grasimii. Cand zarzavaturile sunt aproape fierte se adauga cartofii curatati, spalati ,taiati cubulete si se lasa sa fiarba in continuare. Aproape de final se adauga coastele fierte, usturoiul tocat marunt,piperul macinat, se toarna borsul fiert in prealabil.Lasam totul sa dea in 2-3 clocote,dupa care adaugam verdeata , acoperim oala si oprim focul.
Puteti adauga la servire putina smantana… Este tare gustoasa…
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Zama de loboda rosie cu orez

Zama de loboda rosie cu orez

Incepem cu orezul. 5 linguri cu orez se spala, se pun la fiert 15-20 minute. Cand s-a fiert, il clatim

3 voturi    7 comentarii
35 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de dovlecei

Ciorbita de dovlecei

Dovlecelul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Rosia, ardeiul si ceapa se taie marunt

6 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena irina , 01 septembrie 2014

    ce este aceea albitură?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2014

    Tarhonul se presara la sfarsit deasupra ciorbei... In fotografii este f f f vizibil.

  • Fara foto

    Tepes Liviu , 10 iulie 2014

    si unde e tarhonul in reteta asta?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult...Sper sa le placa...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Am pe cineva in familie, care e mort dupa preparatele cu afumaturi. Ii voi da nevestei lui reteta, sper ca se vor bucura amandoi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Foarte gustoasa, iarna e la mare cautare, dupa taierea porcului, mie imi place cu mamaliga si asa cum propui tu sa o servim, cu smantana.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

      Va multumesc fetelor...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2011

      Mmmmmmmmmmmmmm ce deliciu !*****

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      Ce face cu ochiul afumatura pfffff.......excelent *****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      Va multumesc mult.Intr-adevar este tare gustoasa...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      O ciorbica gustoasa si tare buna. *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      Buna ciorbica!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

      yami yami...ce bunatate!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov
  • o albitura
  • jum telina (am avut o telina micuta)
  • 8 cartofiori
  • o ceapa mare
  • 1 ardei gras sau capia
  • 2-3 linguri tarhon verde (frunzulitele de tarhon se rup pentru a-si pastra mirosul si gustul )
  • o lingura frunze de telina tocate
  • 3 catei de usturoi
  • un varf de cutit piper macinat
  • 1,5 l bors sau zeama de varza dupa gust
  • 8 bucati coaste afumate ( aduse de la Varatec)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

elena irina

ce este aceea albitură?

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu legume