Se toaca ceapa marunt si se pune la foc impreuna cu carnaciorii si cartofii taiati cubulete.Cand s-a inmuiat ceapa si s-au rumenit carnaciorii se adauga boiaua si se stinge imediat cu apa.Se mai adauga apa ,aprox 4 litri si se lasa sa fiarba aprox 10minute pana cand sunt aproape fierti cartofii.Se sareaza dupa gust.Se fac galustele din oua,faina cat cuprinde si un praf de sare si se fierb in supa.Cand sunt fierte si galustele se adauga frunzele de patrunjel tocate marunt si cimbrul si se mai lasa la foc 2 min cat sa se degaje aroma din condimente.Se acreste cu otet (sau cu bors fiert si racit).
Dupa preferinte,la fiert se poate adauga un ardei iute,intreg dar intepat pe toata lungimea lui cu furculita.
Se serveste cu smantana.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii