Ingrediente
500 g cartofi, 1-2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ţelină potrivită, 2 legături de ceapă verde, 3 legături de leuştean, 1 litru de borş, 5 linguri suc de roşii, 1 lingură de ulei, sare, piper, ou (opţional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
15 voturi
Mod de preparare
2. Cartofii curăţaţi se taie bucăţi potrivite. Se toarnă apă peste legumele înăbuşite, iar după primul clocot adăugăm cartofii.
3. Se lasă să fiarbă 20 de minute, până când sunt fierţi. Se adaugă 4-5 linguri de sos de roşii.
4. Separat se fierbe 1 litru de borş şi se toarnă în oala în care fierbe zarzavatul şi cartofii.
5. Se pune 1/2 din cantitatea de leuştean. Se potriveşte de sare şi piper. Se mai lasă să dea 1-2 clocote.
6. Se serveşte caldă, presărată cu leuştean şi se poate drege cu un gălbenuş de ou.