autor:

Sisters Kitchen

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de cartofi cu leuştean

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
500 g cartofi, 1-2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ţelină potrivită, 2 legături de ceapă verde, 3 legături de leuştean, 1 litru de borş, 5 linguri suc de roşii, 1 lingură de ulei, sare, piper, ou (opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

1. Se taie mărunt morcovul, ceapa, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se înăbuşă într-o cratiţă cu o lingură de ulei.
2. Cartofii curăţaţi se taie bucăţi potrivite. Se toarnă apă peste legumele înăbuşite, iar după primul clocot adăugăm cartofii.
3. Se lasă să fiarbă 20 de minute, până când sunt fierţi. Se adaugă 4-5 linguri de sos de roşii.
4. Separat se fierbe 1 litru de borş şi se toarnă în oala în care fierbe zarzavatul şi cartofii.
5. Se pune 1/2 din cantitatea de leuştean. Se potriveşte de sare şi piper. Se mai lasă să dea 1-2 clocote.
6. Se serveşte caldă, presărată cu leuştean şi se poate drege cu un gălbenuş de ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de cartofi cu leuştean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu iaurt si leustean

Ciorba de cartofi cu iaurt si leustean

Se curata cartofii si se taie cubulete.Ardei se taie fasii subtiri apoi cibulete. Ceapa curatata

15 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata

Ciorba de salata

Deci, curatam salata, morcovul si ceapa si le spalam. Oprim doua fire de ceapa pentru prajeala. Taiem

5 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    excelenta prezentare,!, o singura remarca, ce ai facut tu, se cheama bors nu ciorba, : diferanta dintre ciorbe si borsuri este data de modul de acrire,; daca borsul se acreste doar cu bors, ciorba se poate acri cu lamaie, cu otet sau cu poame acre, corcoduse etc, moare de varza, etc

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1-2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină potrivită
  • 2 legături de ceapă verde
  • 3 legături de leuştean
  • 1 litru de borş
  • 5 linguri suc de roşii
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper
  • ou (opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

excelenta prezentare,!, o singura remarca, ce ai facut tu, se cheama bors nu ciorba, : diferanta dintre ciorbe si borsuri este data de modul de acrire,; daca borsul se acreste doar cu bors, ciorba se poate acri cu lamaie, cu otet sau cu poame acre, corcoduse etc, moare de varza, etc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta