Se fierbe in 2 l de apa morcovul, patrunjeii, ½ de telina, foile de dafin si piperul. Dupa ce au fiert cca ½ ora, se strecoara zeama in alta oala, punind in ea cartofii curatati, spalati si taiati in mici cuburi; se pune o lingura de sare. Pina fierb cartofii se face un rintas dintr-o lingura de grasime si una de faina. Cind rintasul este rumen se adauga si o ceapa taiata marunt, sa se prajeasca putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei. Se pune rintasul in ciorba amestecind mereu sa nu se faca cocoloase si se adauga patrunjelul verde tocat,se lasa sa mai fiarba 10 minute. Se bate in supiera smintina cu otetul dupa gust si se pune peste ciorba de cartofi, dar tot cite putin, pina e gata toata. Se amesteca bine, se gusta de sare si acru si se serveste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii