autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE CARTOFI CU SMANTANA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
1/2 kg cartofi, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa mica, 2 lingurite vegeta, sare, 1 lingura ulei, 1/2 l zeama de varza acra(moare o numim noi in Ardeal), 1 legatura patrunjel verde, cateva frunze de leustean, 1 cutiuta mica de smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Intro oala punem la fiert 2 l apa. Cand fierbe apa, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si patrunjelul taiate cubulete mici, fierbem vreo 10 minute, apoi adaugam cartofii taiati tot cubulete, vegeta si potrivim de sare. Cand sunt fierti cartofii, inacrim cu zeama de varza, lasam ciorba sa dea in clocot, stingem focul, adaugam lingura de ulei si verdeata tocata marunt. Se serveste cu smantana care se adauga in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE CARTOFI CU SMANTANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu smantana

Ciorba de cartofi cu smantana

Morcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete.

7 voturi    8 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

Se curata, se spala si apoi se taie zarzavatul(morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt,telina

5 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Imi place ciorba de cartofi,iar fiica mea o adora...

  • Fara foto

    maria elena , 16 noiembrie 2009

    Pt ca deja suntem in post , se poate prepara aceasta ciorbica de post, dar desigur cine doreste poate sa o imbunatateasca cu o bucata de carne.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Foarte buna mai ales si cu un pic de afumatura!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Imi place foarte, farte mult

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 22 octombrie 2009

      E adevarat, e f. buna Silvia.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Nu am mai facut demult,si mie imi place cu zeama de varza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 2 lingurite vegeta
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 l zeama de varza acra(moare o numim noi in Ardeal)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva frunze de leustean
  • 1 cutiuta mica de smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Imi place ciorba de cartofi,iar fiica mea o adora...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pastai