CIORBA DE CARTOFI

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 500-600 g cartofi
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 3 linguri de untdelemn
  • bors
  • zeama de castraveti
  • suc de rosii
  • zeama sau sare de lamiie sau otet
  • leustean
  • tarhon
  • patrunjel
  • telina.

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte.

Cind zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare. Se fierb 15 - 20 minute, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust.

Vara, se pun odata cu cartofii, un ardei si o rosie, taiate in felii.

Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de verdeata. Tarhonul ii da un gust foarte bun. Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus sau cu galbenus sau cu smintina sau iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise