autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciuperci pleurotus 2

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g ciuperci pleurotus, 1 ceapa, 4 ardei Kapia de culori diferite, 2 morcovi, 1 patrunjel sau pastarnac, 1-2 cartofi, 1 legatura leustean si patrunjel, 1 mana de spanac (optional), 1 lamaie, 1 galbenus de ou, 250 ml bulion, 4-5 linguri ulei, 2 lingurite zahar, sare, piper, optional 2 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 45 min

28 voturi

Mod de preparare

Spalati ciupercile si lasati-le stea in apa rece. Curatati si spalati legumele si zarzavaturile, apoi tocati ceapa solzisori si puneti-o la calit in ulei intr-o oala mai mare. Adaugati morcovii taiati felii subtiri, albitura cubulete mici, cartofii taiati in patru, ardeii grasi taiati marunt si spanacul taiat nu prea marunt.
Amestecati cu o lingura de lemn si lasati la calit cateva minute, apoi adaugati 4 litri de apa clocotita,bulionul, zaharul si sare dupa gust si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute. Intre timp clatiti bine ciupercile, scurgeti apa si tocati-le fasii foarte subtiri ca la ciorba de burta. (vezi video)
Adaugati in ciorba ciupercile si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac inca 20 minute. Dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera galbenusul si amestecati-l cu zeama de lamaie sau otet, dupa gust, incorporati apoi si un polonic de ciorba fierbinte pana se omogenizeaza. Adaugati restul de ciorba, piper macinat dupa gust, leustean si patrunjel tocat.
O mai puteti acri in farfurie si o puteti consuma cu ardei iuti proaspeti sau murati. Cine doreste, o poate consuma cu usturoi ras. Noi am mancat-o fara usturoi.
Este o ciorba fara carne, cu un gust special, aproape ca n-o poti deosebi de ciorba de burta. Difera de cealalta reteta de ciorba de pleurotus pentru ca nu are oase sau carne, nici smantana si o acrim cu zeama de lamaie sau otet si o putem drege cu un galbenus.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci pleurotus

Ciorba de ciuperci pleurotus

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece osul de vita sau cuburile de concentrat (daca este cazul,

28 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba a la grec

Ciorba a la grec

Se spala carnea,se taie bucati si se pune la fiert.Se spumuieste si se lasa la fiert pina se fierbe

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Foarte buna Doina, chiar as sorbi si eu o portie.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    O reteta interesanta care ma tenteaza si pe mine.Imi plac ciupercile pleurotus si cred ca este (a fost) un deliciu aceasta ciorba. Felicitari pentru prezentare.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    O bunatate,ai votul meu,felicitari.

    • Fara foto

      angy , 09 ianuarie 2010

      chiar mi s-a facut pofta!mi se pare interesanta reteta!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mi-a lasat gura apa cad ma uit la fotografii, cred ca fac tzunami la gura daca ma apuc sa si mananc...arata delicis de bine....trebuie sa o prepar...dar ciupercile musai sa fie cele din reteta? sau pot inlocui cu atceva?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      e foarte gustoasa cu atatea legume!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

28 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 4 ardei Kapia de culori diferite
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel sau pastarnac
  • 1-2 cartofi
  • 1 legatura leustean si patrunjel
  • 1 mana de spanac (optional)
  • 1 lamaie
  • 1 galbenus de ou
  • 250 ml bulion
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper
  • optional 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna Doina, chiar as sorbi si eu o portie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace