autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciuperci pleurotus

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Ingrediente
500 g ciuperci pleurotus, 2 morcovi, 1-2 cepe, 1 pastarnac, 50 g dovlecel, 1 ardei gras, 4-5 rosii, 1 os de vita (3 cuburi concentrat de vita), 1 legatura leustean, 100 g smantana, 1 litru bors (1 plic concentrat bors magic), 2 lingurite zahar, 4 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

28 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece osul de vita sau cuburile de concentrat (daca este cazul, luati spuma). Spalati bine ciupercile si lasati-le sa stea in apa rece.
Curatati si tocati toate zarzavaturile cubulete, morcovul feliute subtiri si ceapa julienne.
Caliti intr-o craticioara legumele incepand cu morcovul si ceapa, ardeiul gras, pastarnacul, dovlecelul, la urma adaugati rosiile taiate marunt si jumatate din luestean tocat. Dupa 10 minute adaugati legumele in oala cu ciorba.
Scurgeti bine ciupercile si feliati-le subtiri, ca si pentru ciorba de burta (vezi video). Caliti-le 2-3 minute intr-o lingura de ulei si adaugati-le peste ciorba. Lasati sa mai fiarba 10-15 minute, adaugati concentratul de bors (sau borsul clocotit), zaharul, dregeti gustul de sare, piper.
In supiera puneti smantana, otet sau zeama de lamaie (cine doreste), adaugati un polonic de zeama clocotita, omogenizand bine cu un tel. Adaugati ciorba si leustean tocat. Cine doreste o poate servi cu ardei iuti sau/si usturoi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci pleurotus 2

Ciorba de ciuperci pleurotus 2

Spalati ciupercile si lasati-le stea in apa rece. Curatati si spalati legumele si zarzavaturile,

28 voturi    6 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura cu perisoare

Ciorba de afumatura cu perisoare

Este buna ciorba de perisoare, dar daca-i pui si o bucata de afumatura, este nemaipomenita. Curatati

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugen Lazar , 15 iunie 2014

    mersi mult ! m-am inspirat din aceasta reteta ; sa vedem ce zice sotia mea despre rezultat...;)

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Multumesc mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Frumoasa prezentarea. Flicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Cred ca este tare gustos...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult. Te astept. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      O grozavie.Sigur vreau si eu o portie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Cred ca este gustoasa...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Imi place grozav. Aroma nu se compara cu nimic.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Multumesc. Si eu m-am gandit ca seamana cu ciorba de burta. :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      O bunatate borsul asta Doina !!! Eu il fac cu usturoi si iese o ciorba...falsa de burta !!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Bravo, Doina! Cred ca a iesit o delicatesa.si mie imi plac ciupercile pleurotus.Nu am facut pana acum ciorba.Sigur am sa incerc.Multumesc pentru idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

28 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 morcovi
  • 1-2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 50 g dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 4-5 rosii
  • 1 os de vita (3 cuburi concentrat de vita)
  • 1 legatura leustean
  • 100 g smantana
  • 1 litru bors (1 plic concentrat bors magic)
  • 2 lingurite zahar
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania