autor:

tradaro

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ciuperci Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg ciuperci, 3 l bors de tarate, 3 cepe potrivite, 1 radacina patrunjel, 1 pastarnac, 1 morcov, 1 telina, 2 cartofi, 2 oua, 140 g iaurt, 100 ml lapte dulce, 3 linguri cu smantana, 1 lingura Delikat, leustean frunze, 7-8 catei de usturoi, piper, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala foarte bine si se pun la fiert 30 de minute. Borsul se fierbe sa dea de 2 ori in clocot si se culege spuma.
Se pun la fiert cartofii taiati cubulete.
Se taie ceapa cat mai marunt. Radacina de patrunjel, pastarnac, morcov si telina se rad pe razatoarea marunta.
Acestea si ceapa tocata se pun peste ulei in oala de ciorba si se amesteca timp de 1 minut la foc iute, apoi se reduce focul la minim se pune un capac pe oala si se lasa timp de cinci minute sa se inmoaie legumele.
Se ia din apa unde au fiert ciupercile si se toarna in oala peste legume atata lichid pana le acopera si se pune 1 lingura cu Delikat. Se da focul intre potrivit si iute si se lasa la fiert 15 minute amestecand din cand in cand.
Intre timp se curata usturoiul si se taie cat mai marunt.
Ciupercile dupa ce au fiert se strecoara si se taie rondele si feliute potrivite.
Cand se constata ca legumele au fiert se adauga in oala ciupercile, cartofii fierti, usturoiul tocat marunt si borsul.
Se lasa focul potrivit timp de 20 minute.
Intr-un bol se sparg cele 2 oua, se adauga iaurtul, laptele si smantana si se amesteca bine cu mixerul. Cu aceasta compozitie se drege ciorba de ciuperci.
Dupa ce a fiert ciorba cele 20 de minute se lasa focul mic, se ia doar zeama din oala si se toarna in bol amestecand mereu. Se pun cam 4-5 polonice de zeama apoi se rastoarna in oala amestecand ciorba. Se da focul putin mai tare si se lasa sa mai dea vreo 2-3 clocote pret de cinci minute.
Se stinge focul si acum gata, s-a terminat. Se adauga cca 1/2 lingurita de piper si leustean frunze fara economie.

Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima si ciorba va fi foarte delicioasa.
Dupa preferinte se poate servi cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu oase de porc si legume

Ciorba cu oase de porc si legume

Intr-o oala de 4 litri punem apa la fiert cu sare. Spalam oasele de porc iar apoi le punem in apa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde - ca la mama acasa!

Ciorba de salata verde - ca la mama acasa!

Se spala salata, si se taie nu foarte marunt. Se taie feliute slaninuta, se pune o lingura de ulei

174 voturi    33 comentarii
15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Felicitari, ceva asemanator gatesc si eu.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    De obicei fac ciorba asta din ciuperci Pleurotus...se pot taia exact ca si fasiile de burta...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    In familia mea se mananca foarte bine ciorba de burta, si cum aceasta aduce...am s-o incerc cat mai curand.Deja imi lasa gura apa...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 3 l bors de tarate
  • 3 cepe potrivite
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 140 g iaurt
  • 100 ml lapte dulce
  • 3 linguri cu smantana
  • 1 lingura Delikat
  • leustean frunze
  • 7-8 catei de usturoi
  • piper
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Felicitari, ceva asemanator gatesc si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu zucchini si rosii