Ciupercile se curata, se spala foarte bine si se pun la fiert 30 de minute. Borsul se fierbe sa dea de 2 ori in clocot si se culege spuma.
Se pun la fiert cartofii taiati cubulete.
Se taie ceapa cat mai marunt. Radacina de patrunjel, pastarnac, morcov si telina se rad pe razatoarea marunta.
Acestea si ceapa tocata se pun peste ulei in oala de ciorba si se amesteca timp de 1 minut la foc iute, apoi se reduce focul la minim se pune un capac pe oala si se lasa timp de cinci minute sa se inmoaie legumele.
Se ia din apa unde au fiert ciupercile si se toarna in oala peste legume atata lichid pana le acopera si se pune 1 lingura cu Delikat. Se da focul intre potrivit si iute si se lasa la fiert 15 minute amestecand din cand in cand.
Intre timp se curata usturoiul si se taie cat mai marunt.
Ciupercile dupa ce au fiert se strecoara si se taie rondele si feliute potrivite.
Cand se constata ca legumele au fiert se adauga in oala ciupercile, cartofii fierti, usturoiul tocat marunt si borsul.
Se lasa focul potrivit timp de 20 minute.
Intr-un bol se sparg cele 2 oua, se adauga iaurtul, laptele si smantana si se amesteca bine cu mixerul. Cu aceasta compozitie se drege ciorba de ciuperci.
Dupa ce a fiert ciorba cele 20 de minute se lasa focul mic, se ia doar zeama din oala si se toarna in bol amestecand mereu. Se pun cam 4-5 polonice de zeama apoi se rastoarna in oala amestecand ciorba. Se da focul putin mai tare si se lasa sa mai dea vreo 2-3 clocote pret de cinci minute.
Se stinge focul si acum gata, s-a terminat. Se adauga cca 1/2 lingurita de piper si leustean frunze fara economie.
Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima si ciorba va fi foarte delicioasa.
Dupa preferinte se poate servi cu ardei iute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii