Ciorba de ciuperci Tradaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 3 l bors de tarate
  • 3 cepe potrivite
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 140 g iaurt
  • 100 ml lapte dulce
  • 3 linguri cu smantana
  • 1 lingura Delikat
  • leustean frunze
  • 7-8 catei de usturoi
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala foarte bine si se pun la fiert 30 de minute. Borsul se fierbe sa dea de 2 ori in clocot si se culege spuma.

Se pun la fiert cartofii taiati cubulete.

Se taie ceapa cat mai marunt. Radacina de patrunjel, pastarnac, morcov si telina se rad pe razatoarea marunta.

Acestea si ceapa tocata se pun peste ulei in oala de ciorba si se amesteca timp de 1 minut la foc iute, apoi se reduce focul la minim se pune un capac pe oala si se lasa timp de cinci minute sa se inmoaie legumele.

Se ia din apa unde au fiert ciupercile si se toarna in oala peste legume atata lichid pana le acopera si se pune 1 lingura cu Delikat. Se da focul intre potrivit si iute si se lasa la fiert 15 minute amestecand din cand in cand.

Intre timp se curata usturoiul si se taie cat mai marunt.

Ciupercile dupa ce au fiert se strecoara si se taie rondele si feliute potrivite.

Cand se constata ca legumele au fiert se adauga in oala ciupercile, cartofii fierti, usturoiul tocat marunt si borsul.

Se lasa focul potrivit timp de 20 minute.

Intr-un bol se sparg cele 2 oua, se adauga iaurtul, laptele si smantana si se amesteca bine cu mixerul. Cu aceasta compozitie se drege ciorba de ciuperci.

Dupa ce a fiert ciorba cele 20 de minute se lasa focul mic, se ia doar zeama din oala si se toarna in bol amestecand mereu. Se pun cam 4-5 polonice de zeama apoi se rastoarna in oala amestecand ciorba. Se da focul putin mai tare si se lasa sa mai dea vreo 2-3 clocote pret de cinci minute.

Se stinge focul si acum gata, s-a terminat. Se adauga cca 1/2 lingurita de piper si leustean frunze fara economie.

Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima si ciorba va fi foarte delicioasa.

Dupa preferinte se poate servi cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise