autor:

CulinaryRainbow

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de crap

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Ingrediente
pește crap ( nu e nevoie să folosiți unul întreg eu folosesc capul, coada și vreo două rondele ), 3 morcovi potriviți, o bucată de țelină, o bucată de păstârnac, un ardei roșu mic, un fir de usturoi proaspăt, două fire de ceapă verde, un gălbenuș de ou, 200 ml smântână, oțet natural sau borș după gust, sare/piper, o foaie de dafin, verdeață de pătrunjel tocată mărunt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o farfurie ( se strecoară supa dacă e cazul ).
Ardeiul l-am tăiat cuburi, ceapa verde și usturoiul julièn, iar restul legumelor le-am ras pe răzătoarea mare. Pe toate le-am aruncat în supa de pește. :) Am adăugat foaia de dafin și le-am lăsat să fiarbă aproximativ o oră.
Într-un castron am amestecat smântâna împreună cu gălbenușul și piperul. Am răsturnat compoziția în ciorbă, am adăugat bucățile fierte de pește și-am lăsat-o să dea în clocot. Am acrit-o și-am presărat pătrunjelul tocat.
E delicioasă! De azi înainte, cu siguranță voi mai pregăti această ciorbă! :)
Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o farfurie ( se strecoară supa dacă e cazul ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de crap" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Supă de legume cu ochiuri

Supă de legume cu ochiuri

Se taie legumele după voie. Se călesc în ulei, se adaugă apă caldă, se fierb până sunt moi.Se

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pune oala cu apa la fiert si intre timp se curata ceapa care se taie marunt,morcovul care se da

14 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Kosa Ildiko Judit , 09 decembrie 2015

    Trebuie sa incerc !

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 18 mai 2015

    Cu drag, Marieta!

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 16 mai 2015

    Super bun,multumesc.

    • Fara foto

      Bica Elena , 22 noiembrie 2014

      am sa incerc si eu arata super

    • CulinaryRainbow

      CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2014

      Mulțumesc, Susu! :)

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2014

      grozav

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • pește crap ( nu e nevoie să folosiți unul întreg eu folosesc capul
  • coada și vreo două rondele )
  • 3 morcovi potriviți
  • o bucată de țelină
  • o bucată de păstârnac
  • un ardei roșu mic
  • un fir de usturoi proaspăt
  • două fire de ceapă verde
  • un gălbenuș de ou
  • 200 ml smântână
  • oțet natural sau borș după gust
  • sare/piper
  • o foaie de dafin
  • verdeață de pătrunjel tocată mărunt

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Saculeti cu piure de mazare, somon fume si rucola

Saculeti cu piure de mazare, somon fume si rucola

Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Supă de rață în stil asiatic la Crock-Pot

Supă de rață în stil asiatic la Crock-Pot

Am așezat carnea pe fundul vasului ceramic al aparatului Crock Pot, am tăiat ardeiul, ciupercile

0 voturi    0 comentarii
4h
Slow Cooking
Tocană de miel la Crock Pot

Tocană de miel la Crock Pot

Pentru că stau prost la capitolul răbdare și pentru că v-am spus deja că ador carnea de miel,

0 voturi    0 comentarii
8h
Mancaruri cu carne

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Cu drag, Marieta!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe