autor:

CulinaryRainbow

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de crap

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Ingrediente
pește crap ( nu e nevoie să folosiți unul întreg eu folosesc capul, coada și vreo două rondele ), 3 morcovi potriviți, o bucată de țelină, o bucată de păstârnac, un ardei roșu mic, un fir de usturoi proaspăt, două fire de ceapă verde, un gălbenuș de ou, 200 ml smântână, oțet natural sau borș după gust, sare/piper, o foaie de dafin, verdeață de pătrunjel tocată mărunt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o farfurie ( se strecoară supa dacă e cazul ).
Ardeiul l-am tăiat cuburi, ceapa verde și usturoiul julièn, iar restul legumelor le-am ras pe răzătoarea mare. Pe toate le-am aruncat în supa de pește. :) Am adăugat foaia de dafin și le-am lăsat să fiarbă aproximativ o oră.
Într-un castron am amestecat smântâna împreună cu gălbenușul și piperul. Am răsturnat compoziția în ciorbă, am adăugat bucățile fierte de pește și-am lăsat-o să dea în clocot. Am acrit-o și-am presărat pătrunjelul tocat.
E delicioasă! De azi înainte, cu siguranță voi mai pregăti această ciorbă! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaturi de curcan

Ciorba de gaturi de curcan

Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile. Se curata, spala si se taie legumele astfel. -

6 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pește

Ciorba de pește

O ciorbita usor de preparat, gustoasa si sanatoasa. Legumele taiate marunt le punem la inabusit

3 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Kosa Ildiko Judit , 09 decembrie 2015

    Trebuie sa incerc !

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 18 mai 2015

    Cu drag, Marieta!

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 16 mai 2015

    Super bun,multumesc.

    • Fara foto

      Bica Elena , 22 noiembrie 2014

      am sa incerc si eu arata super

    • CulinaryRainbow

      CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2014

      Mulțumesc, Susu! :)

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2014

      grozav

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • pește crap ( nu e nevoie să folosiți unul întreg eu folosesc capul
  • coada și vreo două rondele )
  • 3 morcovi potriviți
  • o bucată de țelină
  • o bucată de păstârnac
  • un ardei roșu mic
  • un fir de usturoi proaspăt
  • două fire de ceapă verde
  • un gălbenuș de ou
  • 200 ml smântână
  • oțet natural sau borș după gust
  • sare/piper
  • o foaie de dafin
  • verdeață de pătrunjel tocată mărunt

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Desert raw vegan

Desert raw vegan

Curmalele curățate de sâmburi și jumătate din cantitatea de goji le-am pus la hidratat preț

1 vot    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Cu drag, Marieta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pasare