autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de curcan

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 1/2 cana fasole neagra uscata, curatata si spalata (285 g), 1,6 kg ciocanele de curcan, fara piele, 1 ardei gras verde, taiat În cubulete, 1 cana frunze de coriandru tocate, 4 cepe verzi, taiate fin, 1 lingura coaja rasa de lamâie, 1 lingura praf de chilii, 2 1/2 lingurite chimion macinat, 2 1/2 lingurite coriandru macinat, 1 lingurita ghimbir macinat, 5 cani dovleac, taiat cubulete de 1 cm, 300 g boabe de porumb congelate, 2 1/4 Iingurite sare, 1/4 cana suc proaspat de lamâie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-o cratita mare sau Într-o oala, se pune fasolea cu apa cât sa o acopere cu 8 cm; se pun la fiert.
2. Când dau În clocot. se adauga ciocanelele de curcan, ardeiul gras, 1/2 cana de frunze de coriandru, ceapa verde, coaja de lamâie, praful de chilii, chimionul, coriandrul si ghimbirul; se pune din nou amestecul la fiert; se acopera partial si se fierbe 1 ora si 15 minute.
3 Se adauga dovleacul, porumbul si sarea si se fierb, fara capac, cam 15 minute.
4 Se ia cratita de pe foc. Se scot ciocanelele de curcan din ciorba, si când s-au racit suficient, se
scoate carnea de pe oase. Se arunca ligamentele si cartilagiile si se taie carnea În bucati cât o inghititura.
5 Se pun bucatile de carne Înapoi În cratita. Se adauga sucul de lamâie si restul de 1/2 cana de frunze de coriandru si se mai fierb 3 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa cu un praf de sare. Dupa primul clocot se spumeaza si apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    12 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 cana fasole neagra uscata
  • curatata si spalata (285 g)
  • 1,6 kg ciocanele de curcan
  • fara piele
  • 1 ardei gras verde
  • taiat În cubulete
  • 1 cana frunze de coriandru tocate
  • 4 cepe verzi
  • taiate fin
  • 1 lingura coaja rasa de lamâie
  • 1 lingura praf de chilii
  • 2 1/2 lingurite chimion macinat
  • 2 1/2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 5 cani dovleac
  • taiat cubulete de 1 cm
  • 300 g boabe de porumb congelate
  • 2 1/4 Iingurite sare
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de zarzavat