autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE CURCAN

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
carne de curcan,2 cepe, 1 pastarnac, 1 morcov, telina, 1 ardei, sare(delikat- gust de gaina),suc de rosii, 1 ou, bors sau zeama de varza acra,fidea, leustean verde, 2 cartofi potriviti (facultativ).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Carnea se pune in apa rece la fiert, se ia spuma si se adauga zarzavatul tocat marunt. Se lasa sa fiarba bine atat carnea cat si zarzavatul.Daca se pun si cartofi, acestia se curata, se spala si se taie cubulete potrivite si se pun in ciorba.
Sfat: nu puneti multi cartofi deoarece cartoful tulbura ciorba.
Dupa ce s-au fiert si cartofii se pune fideaua, apoi la cateva minute sucul de rosii. Daca se foloseste zeama de varza la acrit, atunci aceasta se fierbe separat , se indeparteaza spuma pe care o formeaza si se pune in ciorba atata cantitate cat este nevoie sa se acreasca.
Trebuie tinut cont ca zeama este sarata, deci atentie la sare sau delikat- potriviti de sare dupa ce ati pus zeama de varza.
Dupa ce toate acestea au fiert se drege ciorba cu oul batut, desfacut in putina apa, se toaca leusteanul verde(spalat in prealabil) si se presara deasupra ciorbei. Se acopera oala cateva minute.
Cine doreste o poate servi cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE CURCAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

Mod de preparare: Se curata curcanul, se spala, se pune la fiert.Prima apa se arunca si se pune

14 voturi    11 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac

Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac

Se spala carnea si se pune la fiert in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma,

11 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Mmmmmmm ce buna trebuie sa fie!!!

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

    O ciorba grozava.Voi atasa si eu o poza cu ciorba mea

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • carne de curcan,2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • telina
  • 1 ardei
  • sare(delikat- gust de gaina),suc de rosii
  • 1 ou
  • bors sau zeama de varza acra,fidea
  • leustean verde
  • 2 cartofi potriviti (facultativ).

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmmmmm ce buna trebuie sa fie!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare