autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE CURCAN

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
carne de curcan,2 cepe, 1 pastarnac, 1 morcov, telina, 1 ardei, sare(delikat- gust de gaina),suc de rosii, 1 ou, bors sau zeama de varza acra,fidea, leustean verde, 2 cartofi potriviti (facultativ).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Carnea se pune in apa rece la fiert, se ia spuma si se adauga zarzavatul tocat marunt. Se lasa sa fiarba bine atat carnea cat si zarzavatul.Daca se pun si cartofi, acestia se curata, se spala si se taie cubulete potrivite si se pun in ciorba.
Sfat: nu puneti multi cartofi deoarece cartoful tulbura ciorba.
Dupa ce s-au fiert si cartofii se pune fideaua, apoi la cateva minute sucul de rosii. Daca se foloseste zeama de varza la acrit, atunci aceasta se fierbe separat , se indeparteaza spuma pe care o formeaza si se pune in ciorba atata cantitate cat este nevoie sa se acreasca.
Trebuie tinut cont ca zeama este sarata, deci atentie la sare sau delikat- potriviti de sare dupa ce ati pus zeama de varza.
Dupa ce toate acestea au fiert se drege ciorba cu oul batut, desfacut in putina apa, se toaca leusteanul verde(spalat in prealabil) si se presara deasupra ciorbei. Se acopera oala cateva minute.
Cine doreste o poate servi cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE CURCAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaturi de curcan

Ciorba de gaturi de curcan

Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile. Se curata, spala si se taie legumele astfel. -

6 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pun legumele la fiert în apă cu puţină sare. Când legumele sunt aproape fierte, ne ocupăm

0 voturi    0 comentarii
59 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Mmmmmmm ce buna trebuie sa fie!!!

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

    O ciorba grozava.Voi atasa si eu o poza cu ciorba mea

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • carne de curcan,2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • telina
  • 1 ardei
  • sare(delikat- gust de gaina),suc de rosii
  • 1 ou
  • bors sau zeama de varza acra,fidea
  • leustean verde
  • 2 cartofi potriviti (facultativ).

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmmmmm ce buna trebuie sa fie!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de macris pe carne de porc afumata