autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de dovlecei

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Maruntaiele si partea din spate de la un pui, sau carne de vitel, morcov, patrunjel, telina (200 g toate), o ceapa mica, un ardei, 2 rosii, 2 dovlecei tineri (7-800 g ), 1/2 l bors, sare de lamiie, un galbenus de ou, marar, patrunjel, cimbru, sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare.Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa.Cind carnea si zarzavatul sint fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete. Se fierb toate 15-20 minute, pina cind se moaie, avind grija sa nu se terciuiasca dovleceii.Se acreste dupa gust.Se adauga \\\"Vegeta\\\" si sare, lasind sa fiarba citeva clocote.Se serveste dreasa ca si ciorbele precedente sau nedreasa.Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru.Se pregateste la fel si fara carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)

Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)

Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul

9 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Ciorbita de dovlecei

Ciorbita de dovlecei

1. Se spala bine legumele si se curata, iar apoi se pun la fiert in oala, mai putin rosiile. 2. Se

14 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    delicioasa...

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Maruntaiele si partea din spate de la un pui
  • sau carne de vitel
  • morcov
  • patrunjel
  • telina (200 g toate)
  • o ceapa mica
  • un ardei
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei tineri (7-800 g )
  • 1/2 l bors
  • sare de lamiie
  • un galbenus de ou
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicioasa...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaturi de curcan