autor:

iuliana tarnoveanu

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de dovlecei

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
-o ceapa mijocie, -3-4 dovlecei, -1 morcov, -patrunjel verde, -sare dupa gust, -20g ulei, -1 borcan iaur dietetic, -1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul pate fi dat pe rzatoare sau taiat cubulete,se pun la fiert int-un vas (aproximativ 1-1/2l apa)impreuna cu uleiul,se potriveste de sare .Dupa ce legumele au fiert se drege ciorba cu iaurtul batut cu ou,se da la o parte si se pune apoi patrunjelul tocat .Dupa preferinta se poate pune si leustean verde tocat etc.
E foarte gustoasa si sanatoasa!
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de dovlecei

Ciorbita de dovlecei

Dovlecelul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Rosia, ardeiul si ceapa se taie marunt

6 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de dovlecei

Ciorbita de dovlecei

Se pune apa la fiert,dupa care se adauga ,taiate in bucati mici,dovleceii,morcovii,ceapa,ardeiul

5 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    O ciorba usoara si foarte buna, sanatoasa.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Buna retata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Felicitari Iulia, arta f. bine! Sidy f. reusite amandoua!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Cred ca este foarte buna!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      Pentru culoare se poate pune putina pasta de ardei sau boia. Deasupra eu pun marar verde tocat... Iulia , am sa incerc si cu patrunjel, asa cum faci tu !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • -o ceapa mijocie
  • -3-4 dovlecei
  • -1 morcov
  • -patrunjel verde
  • -sare dupa gust
  • -20g ulei
  • -1 borcan iaur dietetic
  • -1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Drob

Drob

Se fierb maruntaiele de miel,ficatul de pui si de porc dupa care se trec prin masina de tocat,se

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

O ciorba usoara si foarte buna, sanatoasa.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon