autor:

delicious flavours

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ciorba de dovlecei

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
-1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici, -1 morcov, -1 ardei rosu, -2 felii de telina, -1 ceapa mica, -100 gr smantana, -2 galbenusuri, -sare, piper, boia, -patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

De cand am descoperit aceasta ciorbita, cel putin o data la 2 saptamani o pregatesc . Este foarte bunaaa!

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care doriti s-o pregatiti, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cubuletele de dovlecei. Continuam fierberea inca aprox 15 min, verificam daca toate legumele sunt fierte si luam vasul de pe foc. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si boiaua dulce, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana. Daca va place mai acrisoara puteti sa adaugati o lingurita de otet de mere sau in compozitia de smantana se poate adauga si iaurt. Deasupra presaram patrunjel.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt

13 voturi    5 comentarii
50 min
Supe de legume
Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Varianta 1 de post: Calim ceapa tocata dupa care adaugam la calit ardeiul, albitura cubulete,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • claudia

    claudia (Chef de cuisine):

    Da, am pregatit-o. E .. cui ii place dovlecelul, buna. Eu am adaugat aripioare de pui.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pusa Elena Oancea , 16 august 2013

    Am preparat ciorba de dovlecei! Este foarte buna! si usor de gatit.

  • Fara foto

    Pusa Elena Oancea , 16 august 2013

    O ciorba gustoasa si racoroasa potrivita see you zilele caniculare!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

    Arata foarte bine,cred ca este foarte delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • -1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici
  • -1 morcov
  • -1 ardei rosu
  • -2 felii de telina
  • -1 ceapa mica
  • -100 gr smantana
  • -2 galbenusuri
  • -sare
  • piper
  • boia
  • -patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

mac myra (Chef de cuisine)

Arata foarte bine,cred ca este foarte delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii cu galuste, de post