Ciorba de dovlecei - reteta simpla si gustoasa de post

Ciorba de dovlecei de post – o reteta simpla, sanatoasa si plina de savoare! Perfecta pentru zilele de post, cu ingrediente naturale si gust delicios.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de dovlecei - reteta simpla si gustoasa de post

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 1/4 radacina telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 arei gras galben
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • sare dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 2 lg orez
  • frunze de patrunjel si telina

Mod de preparare

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si toaca, iar telina se curata si se toaca cubulete sau se da prin razatoarea mare. Ardeii grasi se taie cubulete.

Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se calesc legumele. Se adauga apa si orezul si se lasa la fiert 15 minute.

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Se adauga toate acestea in oala si se lasa sa fiarba impreuna. Se adauga sare dupa gust.

Dovlecelul se curata si se taie cubulete. Se adauga si acesta in oala si se lasa sa fiarba in continuare pana ce acesta este gatit, intra usor furculita in el. Se lasa sa mai dea careva clocote si se ia de pe foc.

Se potriveste cu sare si zeama de lamaie dupa gust. Se presara deasupa frunze de patrunjel si telina tocate.

incearca si reteta de orez de post cu rosii, ciorba de stevie sau tocanita de legume cu urzici proaspete-reteta de post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise