autor:

Fara foto

» » Retete de post

Ciorba de fasole

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2009

Ingrediente
1 kg fasole, 1 legatura ceapa verde, 1 ardei gras, 2 rosii crude sau in bulion, 100 ml ulei, 1 legatura leustean, 1 morcov, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Fasolea se tine la inmuiat in apa rece minim 3 ore. Se scurge si se pune la fiert. Dupa ce da in clocot, se ia de pe foc, se scurge si se pune din nou la fiert in apa clocotita. Acest procedeu se repeta de trei ori. A treia oara se pune la fiert in cca 6 L apa clocotita, iar dupa o ora se adauga ceapa tocata marunt, morcovul ras sau taiat rondele, rosiile decojite si taiate marunt, uleiul, sarea, piperul, si ardeiul taiat fin. Se mai lasa sa fiarba cca 1/2 ora, iar cu 2 minute inainte de a o lua de pe foc, se adauga leusteanul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Am folosit 3 feluri de boabe de fasole: albe, pestrite si rosii. Important este sa fie cam de aceeasi

26 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece. A 2-a zi se schimba

3 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    satioasa si gustoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Mmmm, o bunatate.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Si eu fac ciorba de fasole dar las fasolea o noapte la muiat si pe urma o fierb 30 de minute in oala minune si scurteaza timpul.Dar ciorba ta e minunata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Alina asa fac si eu ciorbita, fara afumatura. Totusi mi se pare un pic cam mult 100 ml ulei...eu nu pun deloc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii crude sau in bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 morcov
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Stevia se spala bine si se opareste, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul, peste care se pune

25 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

satioasa si gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Stir-fry cu ghimbir si nuci caju