Ciorba de fasole

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de fasole

Ingrediente

  • - 1kg fasole boabe
  • - 1 ciolan afumat
  • - 1 morcov
  • - 2 cepe,o telina
  • - rosii coapte-2
  • - sare, piper, otet (eventual), cimbru si patrunjel;
  • - 1-2 ardei - optional

Mod de preparare

1. Seara se pune fasolea la inmuiat sa se umfle;

2. Se pune fasolea si ciolanul la fiert intr-o oala incapatoare;

3. Dupa o ora de fiert, acoperit, la foc mic, cand se desprind pielitile de pe boabe si carnea de pe os, se adauga ceapa, zarzavatul si rosiile.

Se mai lasa la fiert cam o ora, carnea se desface de pe os si se portioneaza, se mai lasa sa scada putin, dupa care se termina ciorba cu un amestec de patrunjel, cimbru si tarhon.

Se serveste alaturi de o portie zdravana de muraturi si fiecare si-o acreste dupa gust si placere cu otet de mere!

Nimic nu-i mai bun decat o portie zdravana de ciorba de fasole alaturi de muraturi acre!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor