autor:

vera

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009

Ingrediente
- 1kg fasole boabe, - 1 ciolan afumat, - 1 morcov, - 2 cepe, telina, - rosii coapte-2, - sare, piper, otet (eventual), cimbru si patrunjel, - 1-2 ardei - optional

Dificultate: Redusa Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

1. Seara se pune fasolea la inmuiat sa se umfle;

2. Se pune fasolea si ciolanul la fiert intr-o oala incapatoare;

3. Dupa o ora de fiert, acoperit, la foc mic, cand se desprind pielitile de pe boabe si carnea de pe os, se adauga ceapa, zarzavatul si rosiile.



Se mai lasa la fiert cam o ora, carnea se desface de pe os si se portioneaza, se mai lasa sa scada putin, dupa care se termina ciorba cu un amestec de patrunjel, cimbru si tarhon.

Se serveste alaturi de o portie zdravana de muraturi si fiecare si-o acreste dupa gust si placere cu otet de mere!

Nimic nu-i mai bun decat o portie zdravana de ciorba de fasole alaturi de muraturi acre!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura

Se alege fasolea si se pune de seara in apa calda. A doua zi se pune la fiert in apa rece. Cand da

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu suc de rosii

Ciorba de fasole cu suc de rosii

Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul decojit il taiem cubulete mici. Ardeiul rosu il taiem cuburi,

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    O bunatate ciorbica asta !!!! Si merge de minune cu o ceapa rosie linga ea....

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Apetisanta. Mai ales cu afumatura!!! mmmmm

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    Foarte buna...este si parerea mea...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Foarte buna aceasta ciorbica...........

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Foarte buna aceasta ciorbica...........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Hmmm, o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • - 1kg fasole boabe
  • - 1 ciolan afumat
  • - 1 morcov
  • - 2 cepe, telina
  • - rosii coapte-2
  • - sare
  • piper
  • otet (eventual)
  • cimbru si patrunjel
  • - 1-2 ardei - optional

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Sidy (Chef de cuisine)

O bunatate ciorbica asta !!!! Si merge de minune cu o ceapa rosie linga ea....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu ciolan crud