autor:

Cely Snijec

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
300 g fasole (boabe mari), 2 ceape, un morcov, un pastarnac, 2- 3 linguri zarzavat, 50 g taitei, sare, cimbru, bors acru de tarate, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

89 voturi

Mod de preparare

Moi fasolea cateva ore, fierb cate 5 minute in 3-4 ape, apoi le fierb 20 minute in oala sub presiune, in care adaug un mrcov, o ceapa,o radacina de pastarnac. Separat calesc o ceapa, adaug radaciile fierte cu fasolea date pe razatoare, zeama in care au fiert legumele si o mana de taitei. Cand taiteii sunt aproape fierti, adaug fasole, zarzavat si las sa dea un clocot pentru a obtine gustul dorit. Condimentez, acresc, cu bors acru din tarate, mai las 5 minute la foc, presar cu verdata si e gata ciorbita. Servim cu smantana sau ca atareca e foarte buna. In post merge foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ceapa taiata cubulete,morcovii,telina , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc putin cu 2

48 voturi    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Puneti la fiert la foc mic in 4 litri

51 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gigi berlogea , 16 mai 2015

    Moi fasolea? Ce inseamna?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    Imi place ciorba de fasole dar eu nu pun taitei ci numai zarzavaturi.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

    Imi place,este foarte buna !

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Arata f bine si cred ca e si foarte buna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Foarte buna !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      O bunatate ciorbica ta Cely.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Eu gatesc cu fasole tarcata, e mai carnoasa.

    • Fara foto

      Sidy , 06 februarie 2010

      Tare gustoasa ciorbita ta ! Eu vin cu o ceapa rosie linga ea....

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Buna ciorba de fasole,gustoasa si hranitoare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Bun,bun,bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mmmmm,o bunatate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      MULTUMESC PENTRU APRECIERI, VOI TINE SEAMA DE SFATURI. sSunt convinsa ca e super cu putina costita daca se poate si prajita nitel

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      foarte buna reteta,eu mai adaug varza murata tocata marunt si o acresc cu moare de varza.deasemenea mai adaug la sfarsit cam 100 grame costita afumata taiata bastonase fine si prajita,da un gust deosebit.incearca si te vei convinge.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      buna si gustoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      ESTE O CIORBA FOARTE GUSTOASA.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Nici eu nu o acresc, de tăiţei nici vorbă.

    • Fara foto

      maria mihalache , 22 noiembrie 2009

      Eu nu acresc aceasta ciorba si nici taitei nu ii adaug........stiti cum se spune "cate bordeie atatea obiceie"............o ciorba foarte ,foarte buna indiferent de reteta folosita.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Foarte buna,mai ales cu o ceapa verde.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

89 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole (boabe mari)
  • 2 ceape
  • un morcov
  • un pastarnac
  • 2- 3 linguri zarzavat
  • 50 g taitei
  • sare
  • cimbru
  • bors acru de tarate
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

gigi berlogea

Moi fasolea? Ce inseamna?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare