autor:

Maria68

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole

Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2012

Ingrediente
500 gr fasole boabe, ciolan de porc afumat, costita sau scarita, 1 morcov, 1 ceapa (galbena, cea rosie este foarte buna cand se serveste ciorbita), 1 radacina pastarnac, sare, piper dupa gust, 2-3 linguri ulei, pasta de rosii, smantana, leustean verde

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau se poate pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi ( in cazul in care fasolea este din anul anterior, pentru a se fierbe boabele uniform). Din momentul in care a inceput sa clocoteasca se lasa sa fiarba 10-15 minute; apoi se scurge apa, si se inlocuieste cu alta apa ,dar sa fie fierbinte( punem din timp inca o oala cu apa la fiert). Cand fasolea este fiarta de jumatate, se pune ciolanul sau costita, care inainte de a fi pusa in oala se spala bine si se taie in bucati( eu am folosit ciolan fara os). Adaugam ceapa intreaga, pe care o scoatem dupa ce a fiert, radacina de pastarnac si potrivim ciorba la gust cu sare si putin piper. Catre finalul fierberii adaugam morcovul taiat felii sau taiat in sferturi(cum doriti), frunzele de leustean, pasta de rosii si uleiul. Intr-un vas mic punem uleiul si cand se incalzeste(nu foarte tare) adaugam pasta de rosii, amestecam, dupa care turnam un pic de zeama pentru a se dizolva compozitia si o turnam in oala. La noi in zona se foloseste foarte des rantasul, insa noi nu suntem adeptii rantasului. Cine doreste chiar poate folosi rantasul la aceasta ciorba, eu am adaugat doar un pic de smantana simpla( chiar la urma). Smantana am amestecat-o intr-un vas cu o lingura de lemn, dupa care, cu polonicul am turnat cate un pic din zeama fierbinte si am amestecat, am repetat operatia de 3-4 ori pana s-a subtiat smantana si am turnat-o in ciorba. Am lasat 2-3 clocote, dupa care am luat oala de pe foc. Se serveste cu ceapa (rosie, e mai buna) taiata solzisori sau ceapa verde. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE FASOLE BOABE

CIORBA DE FASOLE BOABE

Fasolea,curatata de impuritati,se pune in apa rece;se lasa peste noapte. A 2-a zi se spala,in citeva

44 voturi    2 comentarii
8h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura

Se alege fasolea si se pune de seara in apa calda. A doua zi se pune la fiert in apa rece. Cand da

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    O bunatate...In ultima perioada am facut fasolica doar de post, iar tu mi-ai facut pofta... asa ca, o sa ma apuc de treaba zilele astea...

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe
  • ciolan de porc afumat
  • costita sau scarita
  • 1 morcov
  • 1 ceapa (galbena
  • cea rosie este foarte buna cand se serveste ciorbita)
  • 1 radacina pastarnac
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • pasta de rosii
  • smantana
  • leustean verde

Raporteaza reteta

Retete
de Maria68
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut.

4 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Oua cu bacon in sos de mustar

Oua cu bacon in sos de mustar

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...In ultima perioada am facut fasolica doar de post, iar tu mi-ai facut pofta... asa ca, o sa ma apuc de treaba zilele astea...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel cu legume si perisoare