Reteta postata pe: 24 martie 2010
Ingrediente
750 gr fasole alba uscata., 2 morcovi., 1 radacina pastarnac., 1 bucata radacina telina., 2 cartofi roz., 1 litru bors., sare,piper roz proaspat macinat,tarhon,cimbru.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu stomacul.Curatam legumele:morcovul,cartoful,radacina de pastarnac si telina,le tocam si le vom pune la fiert in cea de a treia apa.Cand toate zarzavaturile sunt gata fierte,asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper proaspat macinat roz,cimbru,tarhon si cine doreste poate sa puna si cateva linguri de bulion. Eu o acresc cu bors de la tarani si fac si un mujdei de usturoi cu smantana sau cu iaurt,dar acum fiind in postul pastelui nu am mai facut niciun mujdei,am mancat-o cu ceapa rosie si cubulete de paine coapte in cuptor.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole alba de post" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic.
Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul
3 voturi
0 comentarii
3h 15 min
In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam
3 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010
Ma enerveaza fasolea ca dureaza cam mult sa o prepari ..dar imi place la nebunie rezultatul ! Felicitari !
mac myra (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Cu ceapa verde merge de minune.......
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Arata tare bine,iar gustul este pe masura...
vio (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
cu un ciolan ii bestiala
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Foarte buna! Doar ca eu nu pun cartofi in ciorba de fasole, dar voi incerca si asa!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Mmmm! Ce buna!
Adina (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Buna rau! Iar daca nu e post merge si cu afumatura...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Foarte imbietoare! Eu la ultimele clocote adaug si cateva frunze de salata verde rupte cand am, iese foarte aspectuoasa.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Foarte buna.
vera (Chef de cuisine) , 24 martie 2010
Moartea mea ciorba de fasole cu ceapa verde,sa ne mai aducem aminte de origini!!!