autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole boabe

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
150 - 200 fasole boabe, , 1 morcov, , o legatura de patrunjel, , o ceapa medie, , un ardei gras, , 2 rosii, , 150 g sfecla rosie, , bors (ori zeama de castraveti, suc de rosii sau otet, zeama sau sare de lamiie), , leustean, , telina, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

528 voturi

Mod de preparare

Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole.



Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa.



Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt.



Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe de post

Ciorba de fasole boabe de post

Fasolea curatata de impuritati se spala, se pune la fiert intrun litru de apa. Cand fierbe, aruncam

17 voturi    3 comentarii
2h
Retete de post
Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca

5 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • simina , 23 noiembrie 2013

    e foarte buna reteta mss frumos

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    E foarte gustoasa si satioasa. E o reteta inedita pt mine, eu nu pun sfecla rosie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    E o mancare pe care bunicii si oamenii de la tara o apreciau, foarte satioasa, bogata in proteine, la fel de gustoasa. Eu sunt ardelenca si ne place mult cu mamaliga si ceapa, e o bunatate.

    • xyz , 19 februarie 2010

      Ca sa nu te balonezi se recomanda sa o fierbi cu putin bicarbonat, un varf de cutit;)

    • ruxandra , 01 februarie 2010

      ca sa nu ai gaze se recomanda sa fierbi fasolea in 2-3 ape

    • alexandru-constantin , 19 ianuarie 2010

      DE ce te besi de la fasole ?:)):)):)):)):)):))::)):)):)):)):((:((:((

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

528 voturi

Ingrediente

  • 150 - 200 fasole boabe
  • 1 morcov
  • o legatura de patrunjel
  • o ceapa medie
  • un ardei gras
  • 2 rosii
  • 150 g sfecla rosie
  • bors (ori zeama de castraveti
  • suc de rosii sau otet
  • zeama sau sare de lamiie)
  • leustean
  • telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

simina

e foarte buna reteta mss frumos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de loboda rosie cu orez