Ingrediente
150 - 200 fasole boabe, , 1 morcov, , o legatura de patrunjel, , o ceapa medie, , un ardei gras, , 2 rosii, , 150 g sfecla rosie, , bors (ori zeama de castraveti, suc de rosii sau otet, zeama sau sare de lamiie), , leustean, , telina, , sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
528 voturi
Mod de preparare
Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa.
Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt.
Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.
xyz , 19 februarie 2010
Ca sa nu te balonezi se recomanda sa o fierbi cu putin bicarbonat, un varf de cutit;)
ruxandra , 01 februarie 2010
ca sa nu ai gaze se recomanda sa fierbi fasolea in 2-3 ape
alexandru-constantin , 19 ianuarie 2010
DE ce te besi de la fasole ?:)):)):)):)):)):))::)):)):)):)):((:((:((