Fasolea,curatata de impuritati,se pune in apa rece;se lasa peste noapte.
A 2-a zi se spala,in citeva ape si se pune la fiert,tot cu apa rece,cu o ceapa intreaga;cind fierbe se pune cam 3/4 lingurita sare.Se lasa la foc mic,semiacoperita,cam 45 minute;se scoate (si se arunca)ceapa intreaga.
Cealalta ceapa(cca70 g)se taie f.marunt;morcovul(cca 70 g)si cca 1/4 telina,se rad pe razatoarea mare.
Ceapa(astfel taiata) si morcovul(ras)si telina(rasa),se prajesc putin,se pun peste fasole.Se fierb toate impreuna,pina ce totul e fiert(dar nu flescait);se pun,acum,ardeiul si rosiile(fara coaja)taiate felii subtiri).Se mai pune cimbrul,niste frunze de leustean tocate,cca 1 lingurita vegeta.Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute;se potriveste de sare;se stinge focul si se pune zeama de lamiie,dupa gust.
Se serveste ca atare,sau cu smintina
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii