autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE BOABE CU TARHON

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
Aceasta este o reteta ardeleneasca cu rantas, la origine de post. Cine nu agreeaza ideea, poate renunta la rantas si poate imbogati ciorba cu smantana., 1/2 kg fasole boabe aleasa si spalata, 3 morcovi mari, 1 telina, 1 pastarnac, ulei, 3 linguri de faina pt rantas, ceapa, boia dulce, otet, tarhon, patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert intro oala de 5 l. Se arunca prima apa, dupa primele clocote, se clateste cu apa rece si se pune iar la fiert tot in apa rece. Cand fierebe, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul, telina, pastarnacul taiate cubulete, punem vegeta si lasam la fiert. Cand fasolea este fiarta, facem un rantas din ulei(cam 50 g ulei=1 cescuta pt cafea) 3 linguri de faina si putina boia dulce, pe care il stingem cu apa rece si il adaugam la ciorba. Se potriveste gustul de otet, sare, se adauga tarhonul taiat marunt, se mai da un clocot. Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat. Se serveste cu ceapa rosie in otet. E foarte buna si cu mamamliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE FASOLE BOABE CU TARHON" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din boabe de fasole cu tarhon

Ciorba din boabe de fasole cu tarhon

Se aleg ,spala si se lasa citeva ore in apa rece boabele de fasole(se pot lasa si 24 ore).Se pun

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • lenamaria

    lenamaria (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

    ciorbitza de fasole uscata cu tarhon este intotdeauna un deliciu multumesc pt ca vam gasit pe acest site si sincer ami prinde bine orice reteta de a dv-stra ..

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Tarhonul da un gust deosebit.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    ....ceea ce are nou, pe langa reteta veche este vegeta pe care vara nu o folosesc pt ca sunt frunze verzi de patrunjel, care ii dau un gust nemaipomenit.

    • Fara foto

      burdulea marie elena , 28 septembrie 2009

      Dragile mele, aceasta reteta este o reteta 100% din Ardeal, pe care o facea bunica mea in perioda de post si a trait, sa stiti 84 de ani.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Este foarte buna cu tarhon.Lenuta, rantasul nu este sanatos. La ciorba de fasole nu este nevoie sa punem faina, pentru ca se ingroase datorita boabelor de fasole.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Si eu pun tarhon la ciorba de fasole boabe.............stiu ca bunica mea facea rantasi la aceasta ciorba si era un deliciu............eu insa nu ii fac din motive de sanatate.Uite cum arata ciorba mea de fasole.....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Eu nu fac rantas cu faina la fasole.Calesc o ceapa mica si adaug cateva rosii taiate patratele si nu pun nici otet. Cine vrea isi pune in farfurie. Mie imi place mai mult dulce. Nu folosesc nici vegeta nici delicat la nici o mancare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Aceasta este o reteta ardeleneasca cu rantas
  • la origine de post. Cine nu agreeaza ideea
  • poate renunta la rantas si poate imbogati ciorba cu smantana.
  • 1/2 kg fasole boabe aleasa si spalata
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • ulei
  • 3 linguri de faina pt rantas
  • ceapa
  • boia dulce
  • otet
  • tarhon
  • patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

lenamaria (Chef de cuisine)

ciorbitza de fasole uscata cu tarhon este intotdeauna un deliciu multumesc pt ca vam gasit pe acest site si sincer ami prinde bine orice reteta de a dv-stra ..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de zarzavat cu smantana