Se pune fasolea la fiert intro oala de 5 l. Se arunca prima apa, dupa primele clocote, se clateste cu apa rece si se pune iar la fiert tot in apa rece. Cand fierebe, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul, telina, pastarnacul taiate cubulete, punem vegeta si lasam la fiert. Cand fasolea este fiarta, facem un rantas din ulei(cam 50 g ulei=1 cescuta pt cafea) 3 linguri de faina si putina boia dulce, pe care il stingem cu apa rece si il adaugam la ciorba. Se potriveste gustul de otet, sare, se adauga tarhonul taiat marunt, se mai da un clocot. Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat. Se serveste cu ceapa rosie in otet. E foarte buna si cu mamamliga.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii