autor:

Gustul din bucatarie

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole boabe - de post

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, , * 300-400 gr fasole boabe, * 3 morcovi, * 1 pastarnac, * 2 cepe medii, * 1- 2 ardei grasi, * 3-4 linguri de zarzavat, * ulei, * sare, * marar si leustean

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa la inmuiat in apa, schimband apa de 2-3 ori. Bineinteles fasolea trebuie intai curatata de impuritati si boabe stricate si spalata foarte bine.
Fasolea se pune la fiert intr-un litru de apa; cand fierbe va rezulta o apa galbena pe care o vom arunca. Clatim din nou fasolea si o punem la fiert cu 3-4 litri de apa.
Morcovul si pastarnacul se taie in bucati mai mari si se adauga peste fasole.
Ceapa si ardeiul se toaca, se calesc in aprox. 50 ml ulei si se adauga in oala dupa aproximativ 1 ora si lasam sa fiarba in continuare.
Intre timp verificam din cand in cand bobul de fasole. Cand este aproape fiert adaugam zarzavatul.
Se mai lasa la foc inca 30 de minute. Daca apa a scazut prea mult mai completam cu apa clocotita. Atentie! Nu puneti apa rece!
Se potriveste de sare, adaugam mararul si leusteanul tocat si este gata de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe de post

Ciorba de fasole boabe de post

Fasolea curatata de impuritati se spala, se pune la fiert intrun litru de apa. Cand fierbe, aruncam

16 voturi    3 comentarii
2h
Retete de post
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

28 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 300-400 gr fasole boabe
  • * 3 morcovi
  • * 1 pastarnac
  • * 2 cepe medii
  • * 1- 2 ardei grasi
  • * 3-4 linguri de zarzavat
  • * ulei
  • * sare
  • * marar si leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Cous cous cu pui si legume

Cous cous cu pui si legume

Bucatile de pui se pun la fiert si se ia spuma. Apoi se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiat in

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon