autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de fasole ca la jandarmerie!

Autor: vali dincu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vali dincu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2006

Ingrediente
pt 10 portii, 1/2 kg fasole, 100 g slanina, 1/2 kg costita, 200 g ceapa, 50 g pasta de rosii, cimbru, piper boabe, sare, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Se alege fasolea si se spala in 3-4 ape reci. Sepune fasolea la fiert la foc mic, ia atataapa cat sa treaca peste ea.
Cand a dat in clocot, se schimba apa!
Se pune iar la fiert la foc mic.
In paralel, se prajeste slanina cu costita. Cand acestea sunt pe jumatate patrunse, se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa e aproape gata, se adauga si piperul si pasta de rosii.
Daca fasolea e aproape patrunsa, adaugati prajeala- slanina, costita, ceapa- si mai lasati sa fiarba la foc mic cca 10 min.
!!! Se sareaza la sfarsit !!!
Daca nu v-o placea...
Merge cu muraturi!
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de fasole ca la jandarmerie!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta 2

Ciorba de burta 2

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

23 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza

Ciorba de varza

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la foc impreuna cu afumatura spalata

1 vot    2 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

45 voturi

Ingrediente

  • pt 10 portii
  • 1/2 kg fasole
  • 100 g slanina
  • 1/2 kg costita
  • 200 g ceapa
  • 50 g pasta de rosii
  • cimbru
  • piper boabe
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu zeama de varza