autor:

Guedri Adelina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole cu afumatura

Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2012

Ingrediente
400g Fasole boabe, 300g afumatura, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, telina, ulei, 2 ligurite faina, suc de rosii, sare, piper, cimbru, leustean

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se alege fasolea si se pune de seara in apa calda. A doua zi se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot adaugam o ligurita de bicarbonat, dupa care punem alta apa fierbinte. O mai lasam sa dea in clocot inca o data si schimbam iar apa (tot fierbinte). Deci fierbem fasolea in 3 ape. Bicarbonatul ajuta la eliminarea toxinelor si face ca fasolea sa fiarba mai repede. Taiem carnea si o adaugam in oala in care fierbe fasolea. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori adaugam legumele tocate. Pregatim rantasul astfel: in ulei incins adaugam 2 lingutite de faina si amestecam. Adaugam rantasul in ciorba. Adaugam sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare si piper. La sfarsit adaugam cimbru si leustean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Afumatura se parleste daca mai trebuie,

77 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Fasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband

6 voturi    1 comentariu
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Guedri Adelina
Soleanca

Soleanca

Taiem mezelurile fasii si le punem la fiert. Intre timp taiem legumele si le punem la calit in 2

21 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
File de merluciu pane cu legume

File de merluciu pane cu legume

Condimentam pestele cu sare si piper, punem legumele la fiert. Amestecam oul cu faina, adaugam pestele

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Cartofi cu chiftele la cuptor

Cartofi cu chiftele la cuptor

Taiem cartofii semiluna si ii fierbem timp de 15 min. Dupa ce au fiert ii condimentam cu rozmarin,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PESTE TARANEASCA