Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Afumatura se parleste daca mai trebuie, se rade cu cutitul si se spala bine.
Intr-o oala (de fiert sub presiune) se pune carnea la fiert in apa rece fara sare. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 3 litri de apa rece.
In timp ce fierb carnea si fasolea, curatati si tocati marunt toate celelalte legume si zarzavaturi. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovii, ceapa, apoi adaugati telina, pastarnacul, ardeii, ciupercile si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata (loboda si spanacul), bulion, ketchup, sare, piper (concentratul de ciuperci sau costita).
Dupa ce a fiert fasolea (aproximativ 60 minute) puneti peste ea legumele calite si sa lasati sa fiarba la foc mic.
Dupa ce a fiert carnea, scoateti-o pe o farfurie, puneti peste ciorba zeama de la carne, foaia de dafin si lasati-o sa fiarba in continuare la foc mic cu capac.
Scoateti oasele din carne, portionati-o si adaugati-o in ciorba. Dregeti gustul, adaugati patrunjelul si leusteanul tocate iar cine vrea o poate acri direct in oala sau la masa cu putin otet, zeama de lamaie sau bors.
Pofta buna.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii