autor:

motosca mariana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 mai 2009

Ingrediente
-ciolan afumat, -500gr fasole boabe, -2bucceapa, -3bucmorcov, -300g telina, -300g ardei gras, -100ml ulei, -300g pastarnac, -500gr rosii, -50g sare, -10g piper, -50g marar, -50g leustean, -5g cimbru, - foaie de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Proces tehnologic de preparare: ciolanul se portioneaza. Fasolea se spala si se da in 2-3 clocote. Se scurge apoi se pune la fiert. se adauga si ciolanul. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoare. Ardeiul se toaca marunt. Telina si albitura se pun intregi la fiert apoi se scot si se inlatura, se aduga cimbrul si foaia de dafin. Rosiile se spala si se dau prin blender, apoi se soteaza in putin ulei. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga legumele se lasa sa fiarba apoi se aduga si rosiile. La sfirsit cand ciorba este gata fiarta se condimenteaza cu sare, cimbru. Se serveste calda cu marar si patrunjel proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Am folosit 3 feluri de boabe de fasole: albe, pestrite si rosii. Important este sa fie cam de aceeasi

26 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta. Este minunata. Nu am dat rosiile prin blender. Am calit toate legumele (am pus si cateva ciuperci tocate) impreuna cu ceapa. Am folosit si un cub de concentrat de costita. A iesit o ciorbita excelenta. Felicitari.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -ciolan afumat
  • -500gr fasole boabe
  • -2bucceapa
  • -3bucmorcov
  • -300g telina
  • -300g ardei gras
  • -100ml ulei
  • -300g pastarnac
  • -500gr rosii
  • -50g sare
  • -10g piper
  • -50g marar
  • -50g leustean
  • -5g cimbru
  • - foaie de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de berbecut