Fasolea se alege, se trece printr-un jet de apa si se pune in oala. Se adauga apa; fasolea sa fie acoperita doar de 2-3 degete de apa.
Se lasa sa dea in cateva clocote si se schimba apa. Se arunca primele 2 ape, a treia se pastreaza altfel zeama nu va mai avea gust.
Se curata ceapa si se taie solzisori.
Ardeiul, morcovii si telina se toaca marunt.
Ciolanul dezosat se taie cuburi si se pune la fiert.
Cand este aproape fiert, se adauga legumele si fasolea cu zeama cu tot si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Se potriveste de sare dupa gust.
Cand s-au fiert zarzavaturile, se adauga sucul de rosii.
Se lasa sa mai dea intr-un clocot, se stinge focul si se presara putin cimbru si marar proaspat tocat fin.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii