autor:

I. Mircescu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Ingrediente
fasole uscata, ciolan afumat, ceapa, ardei gras, morcov, telina, suc de rosii (pasta de tomate), ulei, sare, cimbru, marar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

24 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege, se trece printr-un jet de apa si se pune in oala. Se adauga apa; fasolea sa fie acoperita doar de 2-3 degete de apa.

Se lasa sa dea in cateva clocote si se schimba apa. Se arunca primele 2 ape, a treia se pastreaza altfel zeama nu va mai avea gust.

Se curata ceapa si se taie solzisori.

Ardeiul, morcovii si telina se toaca marunt.

Ciolanul dezosat se taie cuburi si se pune la fiert.

Cand este aproape fiert, se adauga legumele si fasolea cu zeama cu tot si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Se potriveste de sare dupa gust.

Cand s-au fiert zarzavaturile, se adauga sucul de rosii.

Se lasa sa mai dea intr-un clocot, se stinge focul si se presara putin cimbru si marar proaspat tocat fin.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Puneti la fiert la foc mic in 4 litri

51 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Din pacate nu ai adaugat si in ce cantitate se pun ingredientele. Eu imi pot face o idee dar mai bine safie specificat cat si cum. Parerea mea.

  • I. Mircescu

    I. Mircescu (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Multumesc pentru aprecieri!

  • Georgiana

    Georgiana (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

    Arata divin aceasta ciorba,iar gustul sunt sigura ca este nemaipomenit.Felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

mimi (Chef de cuisine)

Din pacate nu ai adaugat si in ce cantitate se pun ingredientele. Eu imi pot face o idee dar mai bine safie specificat cat si cum. Parerea mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla roșie ca la muntele Athos