Se pune fasolea la fiert in oala .
Dupa 10 minute de fiert se arunca apa de pe ea si se adauga alta apa fierbinte.
(Daca schimbati apa nu puneti apa rece fiindca se intareste fasolea si se fierbe mai greu.)
Se mai pun in oala cu fasolea 3 morcovi, taiati rondele, boabe piper negru, cimbru, tarhon si ciolanul afumat taiat in bucati ca sa fiarba mai bine.
Cand fasolea este fiarta, se face un rantas: intr-o oala am pus ulei de un deget si am pus cepele tocate marunt la prajit. Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat faina si am prajit un minut. Am condimentat cu sare si 1 lingura plina de boia dulce plus 1 lingurita boia iute.
Am stins cu o cana de apa.
Am mutat rantasul intr-o sita pe care am scufundat-o in ciorba.
Se freaca cu lingura pana se dizolva tot rantasul in ciorba (ceapa care ramane in sita se arunca)
Am adaugat o cana de bullion.
Se serveste cu smantana.(optional)
Se mai lasa 15 minute la fiert la foc mic si se drege de sare.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii