Se pune fasolea la fiert in oala .
Dupa 10 minute de fiert se arunca apa de pe ea si se adauga alta apa fierbinte.
(Daca schimbati apa nu puneti apa rece fiindca se intareste fasolea si se fierbe mai greu.)
Se mai pun in oala cu fasolea 3 morcovi, taiati rondele, boabe piper negru, cimbru, tarhon si ciolanul afumat taiat in bucati ca sa fiarba mai bine.
Cand fasolea este fiarta, se face un rantas: intr-o oala am pus ulei de un deget si am pus cepele tocate marunt la prajit. Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat faina si am prajit un minut. Am condimentat cu sare si 1 lingura plina de boia dulce plus 1 lingurita boia iute.
Am stins cu o cana de apa.
Am mutat rantasul intr-o sita pe care am scufundat-o in ciorba.
Se freaca cu lingura pana se dizolva tot rantasul in ciorba (ceapa care ramane in sita se arunca)
Am adaugat o cana de bullion.
Se serveste cu smantana.(optional)
Se mai lasa 15 minute la fiert la foc mic si se drege de sare.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii