autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de Fasole in Paine

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2009

Ingrediente
Ingrediente:500 gr de fasole alba, 2 morcovi potriviti, 1 pastarnac / 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 ardei gras potivit, 2 rosii, patrunjel dupa gust, 200 gr de kaizer, 1 lingurita de cimbru uscat, sare / piper / boia / ulei, 2 painici negre potrivite sau chifle, Sos de tomate(bulion)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi, se scurge apa si se da din nou la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se ulei se continua fierberea. Separat se curata, spala si toaca marunt legumele: ceapa, ardeiul si usturoiul se rade morcovul si pastarnacul pe razatoarea mica. Alaturi se taie feliute subtiri de kaizer si se caleste impreuna cu zarzavatul, se sareaza, pipereaza si se lasa pana se inmoaie legumele. Dupa ce legumele si kaizerul s-au calit se trec in oala unde fierbe fasolea, continuandu-se fierberea, se gusta din cand in cand, pentru a potrivi gustul cu sare, piper, boia si cimbru. Se adauga bulion sau sos de tomate dupa preferinta si gust.

Timpul efectiv de fierbere daca fasolea este proaspata si se lasa la inmuiat de seara ar trebui sa fie 1 – 1 ½ ore.

Pentru servire cat mai traditionala ciorba de fasole se pune intr-o chifla sau intr-o painica neagra care a fost ori taiata in doua jumatati egale ori s-a taiat un capacel din partea de sus a painii pe unde se scoate miezul de paine, lasandu-se cam, 1-1.5 cm in partea de jos a painii, pentru ca aceasta sa nu se inmoaie foarte repede, dupa care aceasta se va umple cu ciorba de fasole se poate adauga patrunjel tocat daca se doreste, eu nu am adaugat.

Se serveste calda cu ardei iute sau ceapa alba/ rosie stropita cu un pic de otet(otet balsamic).

O mancare traditionala romaneasca care incanta prin gust, simplitate si autenticitate.

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Fasole in Paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura cu perisoare

Ciorba de afumatura cu perisoare

Este buna ciorba de perisoare, dar daca-i pui si o bucata de afumatura, este nemaipomenita. Curatati

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta

Se curata zarzavatul, se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si dupa ce a fiert se trece pe razatoarea

5 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ADRIANA RACARU

    ADRIANA RACARU (Chef de cuisine):

    NU AM PREGATIT DAR AM SAVURAT LA BUSTENI LA O PENSIUNE CEEA CE MA FERMECAT FELUL DE SERVIRE SI NU NUMAI ,MAI ALES GUSTUL.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Ideea este originala nu am ce sa zic darrr toata zeama sa dus in miezul de paine si ce mai ramane.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Frumos si interesant!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Mi se pare foarte interesanta ideea. Sigur am sa incerc si am sa impresionez familia.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Este foarte buna aceasta reteta.Eu cand o pregatesc ,fac o painica cu coaja mai crocanta in casa,si nu se inmoaie atat de repede.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:500 gr de fasole alba
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac / 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras potivit
  • 2 rosii
  • patrunjel dupa gust
  • 200 gr de kaizer
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare / piper / boia / ulei
  • 2 painici negre potrivite sau chifle
  • Sos de tomate(bulion)

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

mimi (Chef de cuisine)

Ideea este originala nu am ce sa zic darrr toata zeama sa dus in miezul de paine si ce mai ramane.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania