autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
500 g fasole boabe pestrita, 1-1,2 kg ciolan fiert si afumat, 1-2 morcovi, 1 pastarnac, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 4-5 rosii, 2 cuburi/lingurite costita afumata/ciuperci, 1 legatura mica de marar, 20 ml ulei, cateva fire de patrunjel si leustean, sare, piper, curry, paprika, cimbru, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

51 voturi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Puneti la fiert la foc mic in 4 litri de apa rece fasolea si ciolanul intreg. Se lasa la fiert 60-80 minute pana se inmoaie carnea.
Intre timp curatati si tocati zarzavaturile si curatati rosiile de pielita. Intr-o tigaie caliti in ulei morcovii, pastarnacul, adaugati ceapa, ardeiul, cuburile de concentrat apoi rosiile taiate cubulete. Dupa ce s-au calit puneti-le in ciorba impreuna cu 2-3 foi de dafin, mararul tocat, cimbru, curry, paprika, piper si daca mai trebuie, sare. Mai lasati sa fiarba 20-30 minute, apoi adaugati leusteanul si patrunjelul tocat.
Scoateti ciolanul, portionati carnea si puneti o parte in supiera. ciorba si garnisiti cu frunze de leustean.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu afumatura si legume

Ciorba de pui cu afumatura si legume

Incepem prin a spala si a curata legumele (eu le spal si pe cele din conserva/borcan). Ceapa, morcovul,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    Arata minunat e super .Numai cand te uti te ia foamea .Mie i-mi place ciorba de fasole. Felicitari .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    O bunatate 1

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      monica iuliana (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Dna Doina,m-ati terminat...m-am uitat la filmuletz si am inghitit in sec...sunt terminata,vreau si eu si voi face...

    • Fara foto

      Marius , 31 octombrie 2009

      Acuma o prepar sper sa iasa TUT!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Ce mult imi place aceasta ciorba............

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc. Costy, cred ca s-a strecurat o greseala. :) Aici e ciorba de fasole cu ciolan afumat. :)

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      buna, merge,carnea de curcan cam scumpa,mai ales pieptul,dar nu e problema.reteta este ok,interesanta,mai ales cea cu zdrentele,care banuiesc ca pot fi folosite si la alte ciorbe.felicitari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Buna ciorbita!Si ca de obicei o prezentare foarte buna.

    • Fara foto

      ioana , 01 septembrie 2009

      Foarte buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      WaW!!! O bunatate

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca iti place.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

51 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe pestrita
  • 1-1,2 kg ciolan fiert si afumat
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 rosii
  • 2 cuburi/lingurite costita afumata/ciuperci
  • 1 legatura mica de marar
  • 20 ml ulei
  • cateva fire de patrunjel si leustean
  • sare
  • piper
  • curry
  • paprika
  • cimbru
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mimi (Chef de cuisine)

Arata minunat e super .Numai cand te uti te ia foamea .Mie i-mi place ciorba de fasole. Felicitari .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de afumatura cu cartofi