autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
500 g fasole boabe pestrita, 1-1,2 kg ciolan fiert si afumat, 1-2 morcovi, 1 pastarnac, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 4-5 rosii, 2 cuburi/lingurite costita afumata/ciuperci, 1 legatura mica de marar, 20 ml ulei, cateva fire de patrunjel si leustean, sare, piper, curry, paprika, cimbru, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

51 voturi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Puneti la fiert la foc mic in 4 litri de apa rece fasolea si ciolanul intreg. Se lasa la fiert 60-80 minute pana se inmoaie carnea.
Intre timp curatati si tocati zarzavaturile si curatati rosiile de pielita. Intr-o tigaie caliti in ulei morcovii, pastarnacul, adaugati ceapa, ardeiul, cuburile de concentrat apoi rosiile taiate cubulete. Dupa ce s-au calit puneti-le in ciorba impreuna cu 2-3 foi de dafin, mararul tocat, cimbru, curry, paprika, piper si daca mai trebuie, sare. Mai lasati sa fiarba 20-30 minute, apoi adaugati leusteanul si patrunjelul tocat.
Scoateti ciolanul, portionati carnea si puneti o parte in supiera. ciorba si garnisiti cu frunze de leustean.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

122 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pastai uscate & boabe cu pastrama de pui

Ciorba de fasole pastai uscate & boabe cu pastrama de pui

Se pune fasolea boabe la inmuiat de seara, iar cea uscata se pune la inmuiat vre-o 2 ore. Se curata

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Popa_Daniela

    Popa_Daniela (Bucatar sef) , 20 ianuarie 2018

    Imi place

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    Arata minunat e super .Numai cand te uti te ia foamea .Mie i-mi place ciorba de fasole. Felicitari .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    O bunatate 1

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      monica iuliana (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Dna Doina,m-ati terminat...m-am uitat la filmuletz si am inghitit in sec...sunt terminata,vreau si eu si voi face...

    • Fara foto

      Marius , 31 octombrie 2009

      Acuma o prepar sper sa iasa TUT!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Ce mult imi place aceasta ciorba............

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc. Costy, cred ca s-a strecurat o greseala. :) Aici e ciorba de fasole cu ciolan afumat. :)

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      buna, merge,carnea de curcan cam scumpa,mai ales pieptul,dar nu e problema.reteta este ok,interesanta,mai ales cea cu zdrentele,care banuiesc ca pot fi folosite si la alte ciorbe.felicitari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Buna ciorbita!Si ca de obicei o prezentare foarte buna.

    • Fara foto

      ioana , 01 septembrie 2009

      Foarte buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      WaW!!! O bunatate

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca iti place.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

51 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe pestrita
  • 1-1,2 kg ciolan fiert si afumat
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 rosii
  • 2 cuburi/lingurite costita afumata/ciuperci
  • 1 legatura mica de marar
  • 20 ml ulei
  • cateva fire de patrunjel si leustean
  • sare
  • piper
  • curry
  • paprika
  • cimbru
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Popa_Daniela (Bucatar sef)

Imi place

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din piept de pui