autor:

Varadi Silvia

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Ingrediente
1 ciolan afumat, 500 g fasole boabe rosii, 2 morcovi, 2 cepe rosii, 1 pastarnac, 1 buc telina mai mica, 2 ardei grasi (1 rasu si 1 galben), 3 rosii proaspete, 1 legatura leustean, cateva fire de tarhon, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se pune la fiert pana incepe oala sa fluiere. Apoi se adauga fasolea (care se lasa peste noapte la innmuiat sau se opareste in 3 ape) si zarzavatul tocat marunt.Se condimenteaza dupa gust. Se mai lasa pe foc pana este apropae fiarta fasolea, apoi se adauga rosiile date pe razatoare (daca folositi oala sub presiune reduceti mult timpul de fiebere).

Se mai lasa pana rosiile sunt facute. Se adauga leusteanul si tarhonul. Se serveste alaturi de salata de sfecla rosie coapta sau muraturi.Dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de berbecut

Bors de berbecut

Se curata toate legumele si zarzavatul iar morcovii se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari si se

2 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu tiftelute

Ciorba cu tiftelute

Farsul se sareaza, pipareaza , se amesteca bine si se formeaza tiftelutele. Intr-o cratita se pune

9 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    costy , 21 septembrie 2009

    Apropo de un comentariu,la retetele mele de ciorbe,daca cititi cu atentie,sunt mentionate rosii,ceea ce da o tenta de acrisor mancarii,iar la noi in Moldova ciorba este o supa care se poate inacri cu rosii,otet,zeama de lamaie,saricica,boabe de struguri acri zdrobiti,iar borsul este supa care se acreste cu bors de putina sau cel din comert;eu am spus ca prin toate locurile pe unde am umblat nu am auzit ca vreun fel de ciorba sa se manance cu MURATURI sau cu salata de sfecla rosie. Daca v-am jignit eu imi cer scuze,cu toate ca in prima parte a comentariului am laudat preparatul la modul serios.

  • Fara foto

    Doctorul , 21 septembrie 2009

    Ciorba de fasole se ,,inacreste" atat cat trebuie de la rosii. Nu are nevoie de altceva.

  • Fara foto

    Nadia , 18 septembrie 2009

    Ce buna e! Noi punem si smantana in ciorba, asa ne place!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Mmmmmmmm ce bunatate,cred ca a iesit o bunatate,superba prezentarea,nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 500 g fasole boabe rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • 1 pastarnac
  • 1 buc telina mai mica
  • 2 ardei grasi (1 rasu si 1 galben)
  • 3 rosii proaspete
  • 1 legatura leustean
  • cateva fire de tarhon
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

costy

Apropo de un comentariu,la retetele mele de ciorbe,daca cititi cu atentie,sunt mentionate rosii,ceea ce da o tenta de acrisor mancarii,iar la noi in Moldova ciorba este o supa care se poate inacri cu rosii,otet,zeama de lamaie,saricica,boabe de struguri acri zdrobiti,iar borsul este supa care se acreste cu bors de putina sau cel din comert;eu am spus ca prin toate locurile pe unde am umblat nu am auzit ca vreun fel de ciorba sa se manance cu MURATURI sau cu salata de sfecla rosie. Daca v-am jignit eu imi cer scuze,cu toate ca in prima parte a comentariului am laudat preparatul la modul serios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE RATA