autor:

valentina ionita

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ciorba de fasole uscata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg fasole boabe, 1-2 buc. morcov, o albitura, 2-3 felii de telina, o ceapa uscata, o legatura ceapa verde, 2 catei de usturoi, 1 - 2 buc ardei gras, 3-4 rosii, bors dupa gust, leustean verde,tarhon verde, sare, piper si cimbru macinat, o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc, 2-3 linguri ulei, , Daca nu doriti sa acriti ciorba de fasole cu bors puteti prepara un sos mai concentrat din rosii,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate.Va iesi o ciorba acrisoara,gustoasa si frumos colorata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

62 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala,se lasa cateva ore la inmuiat, dupa care se va opari schimbandu-se de doua-trei ori apa.In ultima apa alaturi de fasole se adauga la fiert legumele taiate fideluta sau tocate marunt.Se poate folosi si oala sub presiune.
Se adauga crengutele de cimbru si busuioc si se
lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt fierte se adauga rosiile taiate feliute, usturoiul tocat marunt,ardeiul taiat cubulete,se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se vor scoate crengutele de cimbru si busuioc,iar dupa cca 10-15 min se toarna borsul fiert in prealabil sau sosul preparat din rosii,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate,se mai potriveste la gust de sare, condimente , se adauga 2-3 linguri de ulei si se mai dau in cateva clocote.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece. A 2-a zi se schimba

3 voturi    1 comentariu
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu fasole uscata si linte la slow cooker Crock Pot

Ciorba cu fasole uscata si linte la slow cooker Crock Pot

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat in apa calda minim 3 ore (sau peste noapte daca e mai veche). Toate

2 voturi    0 comentarii
6h
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai , 01 noiembrie 2016

    Mihaela, in Moldova se pune bors la ciorba de fasole. D-aia se si numeste "bors de fasole".

  • Fara foto

    Mihaela M. , 28 septembrie 2016

    Nu se pune bors la ciorba de fasole!

  • Fara foto

    zekeionica , 16 martie 2016

    Secretul este boia de ardei dulce

    • Fara foto

      adi , 26 ianuarie 2016

      Deci...vreau sa felicit in primul rând bucatareasa ....sa ii dea Dumnezeu sănătate încă 100 de ani ....si in al -lea rând ciorba a iesit dementiala ..felicitari încă o data

    • Fara foto

      Viorel Draghici , 02 iulie 2015

      grasule credeam ca numai eu fac mincare buna

    • Fara foto

      lUCRETIA , 20 iunie 2015

      FACETI O CU DRAGOSTE SI VA IESI FOARTE GUSTOASA .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2015

      Adevarat... Mancarea gatita fara suflet, dragoste nu are gust...

    • Fara foto

      Traian Hogas , 17 mai 2015

      ami place sa gatesc orce dar trebue sa pui suflet la cea ce faci

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 august 2014

      o sa-ti iasa ...o sa vezi cat de gustoasa este... pup

    • Fara foto

      Mari Neacsu , 02 august 2014

      niciodata nu reusesc sa prepar aceasta simpla ciorba de fasole..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2014

      Spor la gatit si pofta buna...O zi binecuvantata!

    • Fara foto

      Adriana Ionescu , 21 iunie 2014

      Sper să și mănânc astăzi!

    • Fara foto

      Rita Baciu , 20 iunie 2014

      De-abia astept sa gatesc un bors de fasole bun !!!!!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 februarie 2014

      spor la treaba::: pofta buna:

    • Fara foto

      Gheorghe Stoian , 27 februarie 2014

      sâmbăta fac ciorbă de fasole

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      cimpeanu ana (Bucatar) , 03 noiembrie 2013

      este foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

62 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1-2 buc. morcov
  • o albitura
  • 2-3 felii de telina
  • o ceapa uscata
  • o legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 - 2 buc ardei gras
  • 3-4 rosii
  • bors dupa gust
  • leustean verde,tarhon verde
  • sare
  • piper si cimbru macinat
  • o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc
  • 2-3 linguri ulei
  • Daca nu doriti sa acriti ciorba de fasole cu bors puteti prepara un sos mai concentrat din rosii,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate.Va iesi o ciorba acrisoara,gustoasa si frumos colorata.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Mihai

Mihaela, in Moldova se pune bors la ciorba de fasole. D-aia se si numeste "bors de fasole".

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa crema de rosii