Ciorba de fasole uscata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de fasole uscata

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1-2 buc. morcov
  • o albitura
  • 2-3 felii de telina
  • o ceapa uscata
  • o legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 - 2 buc ardei gras
  • 3-4 rosii
  • bors dupa gust
  • leustean verde,tarhon verde
  • sare
  • piper si cimbru macinat
  • o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc
  • 2-3 linguri ulei
  • Daca nu doriti sa acriti ciorba de fasole cu bors puteti prepara un sos mai concentrat din rosii,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate.Va iesi o ciorba acrisoara,gustoasa si frumos colorata.

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala,se lasa cateva ore la inmuiat, dupa care se va opari schimbandu-se de doua-trei ori apa.In ultima apa alaturi de fasole se adauga la fiert legumele taiate fideluta sau tocate marunt.Se poate folosi si oala sub presiune.

Se adauga crengutele de cimbru si busuioc si se

lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt fierte se adauga rosiile taiate feliute, usturoiul tocat marunt,ardeiul taiat cubulete,se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se vor scoate crengutele de cimbru si busuioc,iar dupa cca 10-15 min se toarna borsul fiert in prealabil sau sosul preparat din rosii,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate,se mai potriveste la gust de sare, condimente , se adauga 2-3 linguri de ulei si se mai dau in cateva clocote.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise