autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
200 g fasole alba, 200 g fasole rosie, 200 g fasole pestrita, 1 ciolan afumat de 1-1,2 kg, 1 ceapa,, 1 morcov, 1 pastarnac, 50 g telina, 1 ardei gras rosu mare, 3 rosii, 1 cartof, 50 g ketchup, 100 ml suc de rosii, 1 legatura marar si patrunjel, 1 cub/lingurita concentrat de legume, 3 linguri de ulei, 2 lingurite zahar, sare, piper, boia, cimbru, foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

26 voturi

Mod de preparare

Am folosit 3 feluri de boabe de fasole: albe, pestrite si rosii. Important este sa fie cam de aceeasi marime si sa stea la inmuiat in apa de seara pana a doua zi.
Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare fasolea care a stat la inmuiat minim 12 ore. Intr-o alta oala puneti ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece, la foc mic, cu capac 1 ora.
Curatati si tocati marunt ceapa, radacinoasele si ardeiul gras. Puneti la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si legumele tocate, verdeata tocata, concentratul, ketchup si zahar. Caliti cam 10 minute la foc mic si adaugati totul in oala in care fierbe fasolea.
Cand ciolanul este fiert, scoateti-l pe o farfurie iar zeama adaugati-o in oala cu ciorba. Indepartati oasele, portionati carnea si puneti-o tot in ciorba. Adaugati bulionul si rosiile taiate mic.
Lasati sa mai fiarba impreuna 15-20 minute, adaugati 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia dulce, jumatate de lingurita de cimbru, un praf de piper si dregeti gustul de sare.
Se serveste cu ardei iuti sau muraturi, cine doreste o poate acri in farfurie cu putin otet. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE LOBODA

CIORBA DE LOBODA

Loboda se spala foarte bine in cateva ape,se zvanta si mai apoi se rup frunzele si varfurile fragede.Se

20 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita din aripioare de pui

Ciorbita din aripioare de pui

1. Se curata aripioarele de pui, se spala si se aseaza intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga

15 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adumitroaei Sorin , 06 martie 2015

    de ce punem zahar?

  • mitza2000

    mitza2000 (Bucatar sef) , 11 februarie 2012

    Super buna ciorba o recomand din toata inima :)

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    E ciorba mea preferata. Yami,yami!!! Da ce bine arataa!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

26 voturi

Ingrediente

  • 200 g fasole alba
  • 200 g fasole rosie
  • 200 g fasole pestrita
  • 1 ciolan afumat de 1-1,2 kg
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 50 g telina
  • 1 ardei gras rosu mare
  • 3 rosii
  • 1 cartof
  • 50 g ketchup
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 cub/lingurita concentrat de legume
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mitza2000 (Bucatar sef)

Super buna ciorba o recomand din toata inima :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

95 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole alba de post