autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole verde

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
3 morcovi, , o ceapa, , un ardei gras, , o jumatate kg de fasole verde, , cimbru, , sare, , boia, , leustean si patrunjel verde, , 50 ml ulei, , otet pt inacrit.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Se curata si se taie morcovii cubulete, ardeiul, ceapa si se calesc in ulei. Se adauga boiaua de ardei, se toarna apa si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba morcovul, se adauga fasolea verde curatata si taiata bucatele.
Dupa ce s-a fiert fasolea potriviti de sare, inacriti cu putin otet dupa gustul dumneavoastra apoi luati de pe foc si adaugati verdeata tocata marunt.
Se poate servi cu smantana si desigur cu mamaliga.

Pt. gospodinele tinere, e bine de stiut ca se poate face si cu fasole pusa la congelat, sau cu fasole din borcan (un borcan mare de 800 g pt ca acela mai contine si apa). Cand nu este cimbru verde folositi uscat, este la fel de aromat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

In vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins, ceapa, frunzele de ceapa

1 vot    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gaber Dinu , 01 martie 2014

    De ce nu se foloseste un bulion de corcoduse verzi pentru acrit in locul otetului?

  • Fara foto

    lia , 10 martie 2010

    Tare buna este ...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o jumatate kg de fasole verde
  • cimbru
  • sare
  • boia
  • leustean si patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • otet pt inacrit.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

lia

Tare buna este ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi