ciorba de fasole verde ca la bunica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde
  • 1 morcov
  • 1 patrinjel
  • o telina mica
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 50 gr slanina
  • 1 feliuta rincezeala(chisatura)
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • 250 ml bulion
  • patrinjel verde
  • sare

Mod de preparare

Slanina se taie cubulete si se caleste putin. Jumatate din ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul gras se maruntesc si se adauga peste slanina. Se adauga fasolea, apa si se pun la fiert. Separat se face rantasul - in ulei se calesc doua linguri de faina, se adauga cealalta jumatate de ceapa maruntita si se stinge cu bulion. Daca rantasul este prea gros, se adauga putina apa si se fierbe 15 minute. Cand legumele sint fierte, se adauga rantasul, rancezeala tocata bine, sare dupa gust si se mai fierbe 5 minute. Se trage ciorba de pe foc si se adauga patrinjelul tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise