autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE VERDE CU SOS ROMANESC

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 ciolan sau carne afumata (cu mai mult os), 1/2 kg fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa mijlocie, o lingurita cu virfde faina, 100 ml smintina, patrunjel, telina si o mica ramura de cimbru, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert in 3 l apa rece si, dupa cca o ora, cind s-a fiert carnea pe jumatate, se adauga pastaile de fasole curatate si rupte in cite 2-3 bucati si ceapa taiata marunt.Dupa ce au fiert si carnea si fasolea, se adauga sucul de rosii si o mica ramura de cimbru.Faina se rumeneste intr-o tigaita fara grasime,pina ce capata culoarea maro deschis,amestecind mereu, la foc mic (nu direct pe flacara), altfel se va arde repede.Se ia de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si o lingurita cu ceapa rasa fin sau taiata marunt, se amesteca de citeva ori, ca sa se dezvolte aroma de ceapa si sa se incorporeze faina in grasime; se adauga cite putina ciorba fierbinte, amestecind bine sa nu se formeze cocoloase, pina cind se dilueaza ca un sos subtire.Totul se adauga in restul de ciorba, se amesteca si se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se ia de pe foc.Smintina se bate bine cu o lingura de apa rece, se dilueaza cu putina ciorba fierbinte si apoi se amesteca cu restul de ciorba.Nu se mai fierbe.Se sareaza si se aromeaza cu patrunjel si telina (frunze).Se poate pregati la fel si fara carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE FASOLE VERDE CU SOS ROMANESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Se ia pestele, se scot icrele din el. Apoi se scot branhiile, se taie capul si se spala. Se iau cepele

8 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole galbena

Bors de fasole galbena

Preparare : punem intr-un vas inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete

8 voturi    6 comentarii
25 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1/2 ciolan sau carne afumata (cu mai mult os)
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1/2 kg rosii
  • o ceapa mijlocie
  • o lingurita cu virfde faina
  • 100 ml smintina
  • patrunjel
  • telina si o mica ramura de cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de conopida cu mazare