autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole verde (pastai)

Autor: dana r (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana r (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 august 2010

Ingrediente
5 litri apa,, 500 gr.fasole verde (pastai),, 2 cepe,, 2 morcovi,, 1 ardei rosu,, 1ardei verde,, 1 gogosar,, 3 rosii,, foi de dafin(2 foi),, patrunjel,, cimbru,, leustean(frunze),, sare sau vegeta., , Rantasul: slanina, ceapa, faina, pasta de tomate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, cand fierbe apa se adauga fasolea taiata bucati, foile de dafin si legumele taiate cubulete (se pastreaza o ceapa). Se prepara rantasul din 100 gr. slanina taiata cuburi si prajita, o ceapa tocata marunt, 1 lingura de faina de grau, se calesc putin, apoi se adauga 1 lingura pasta de tomate si se subtiaza cu apa pana devine o crema groasa. Cand e fiarta fasolea se adauga rantasul si se mai lasa 5 minute sa fiarba. Se adauga sare sau vegeta dupa gust, se toaca marunt verdeata si va urez pofta buna! Este excelenta. Slanina ii da un gust deosebit. Daca nu va place o puteti lua din cratita dupa ce s-a prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde (pastai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
bors de peste(somon) 10 portii

bors de peste(somon) 10 portii

Se scot urechile la peste se spala bine si punem la fiert in apa rece,luam spuma si fierbem la foc

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Intr-o oala de 3.5 litri se pun la fiert ceapa, ardeii si zarzavatul. Perisoarele: Imediat, intr-un

40 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 litri apa,
  • 500 gr.fasole verde (pastai),
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei rosu,
  • 1ardei verde,
  • 1 gogosar,
  • 3 rosii,
  • foi de dafin(2 foi),
  • patrunjel,
  • cimbru,
  • leustean(frunze),
  • sare sau vegeta.
  • Rantasul: slanina
  • ceapa
  • faina
  • pasta de tomate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste