autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole verde (pastai)

Autor: dana r (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana r (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 august 2010

Ingrediente
5 litri apa,, 500 gr.fasole verde (pastai),, 2 cepe,, 2 morcovi,, 1 ardei rosu,, 1ardei verde,, 1 gogosar,, 3 rosii,, foi de dafin(2 foi),, patrunjel,, cimbru,, leustean(frunze),, sare sau vegeta., , Rantasul: slanina, ceapa, faina, pasta de tomate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, cand fierbe apa se adauga fasolea taiata bucati, foile de dafin si legumele taiate cubulete (se pastreaza o ceapa). Se prepara rantasul din 100 gr. slanina taiata cuburi si prajita, o ceapa tocata marunt, 1 lingura de faina de grau, se calesc putin, apoi se adauga 1 lingura pasta de tomate si se subtiaza cu apa pana devine o crema groasa. Cand e fiarta fasolea se adauga rantasul si se mai lasa 5 minute sa fiarba. Se adauga sare sau vegeta dupa gust, se toaca marunt verdeata si va urez pofta buna! Este excelenta. Slanina ii da un gust deosebit. Daca nu va place o puteti lua din cratita dupa ce s-a prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde (pastai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

37 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE CARTOFI,CU IAURT

CIORBA DE CARTOFI,CU IAURT

Intr-o cratita,se pun bucatile de pui,1 lingurita sare,apa(cei 1,5 l).Cind fierbe,se ia spuma,se

13 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 litri apa,
  • 500 gr.fasole verde (pastai),
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei rosu,
  • 1ardei verde,
  • 1 gogosar,
  • 3 rosii,
  • foi de dafin(2 foi),
  • patrunjel,
  • cimbru,
  • leustean(frunze),
  • sare sau vegeta.
  • Rantasul: slanina
  • ceapa
  • faina
  • pasta de tomate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors din carne de porc cu oase date la fum