autor:

husni

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de frike(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
-300 g frike, -3 l apa, -2 cepe, -700 g aripi de pui(se poate pune 1 pui sau pipote), -sare,piper, -cca3 linguru untdelemn, -maggi(vegeta)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt,se prajeste in cele 3 linguri de ulei.Se pune,apoi, frike(curatata si spalata);se prajeste, cu ceapa putin;se pune sare, piper,un cub de maggi,sau 1 lingurita de vegeta.Se pune apa.Pt.astea se foloseste oala de presiune.Se inchide oala de presiune,se lasa pe foc,dupa ce fierbe 25 minute.Se deschide, apoi cratita,se pun aripile de pui(spalate);se inchide, iar oala de presiune;se lasa inca 20-25 minute(carnea trebuie sa se ia de pe os).Se deschide,apoi cratita,se potriveste de sare si piper;se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de frike(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VITA

CIORBA DE VITA

Carnea se spala, se da in clocot cu putina sare, apoi se schimba apa, se aduna spuma, cand carnea

40 voturi    7 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de iepure

Ciorba de iepure

Pregatim carnea de iepure , taiata in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet

22 voturi    0 comentarii
55 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa si aromata!***** Este una din mancarurile mele arabe favorite; graul afumat are o savoare deosebita.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Chiar interesant.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    Interesante reţetele tale arăbeşti!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      am studiat cu interes reteta,dar cred ca am sa o prepar cand voi gasi frike.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Interesanta reteta si cred ca sanatoasa.Nu stiu daca in Romania se gaseste,dar nu m-as mira.........eventual la magazinele arabilor.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      La noi nu cred sa gasim,oricum interesanta reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Interesant!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Am uitat sa scriu ca "frike",e griu afumat;nu se afuma in casa;asa se cumpara.A se cauta in "google",pt amanunte.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Oare ce este frike?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • -300 g frike
  • -3 l apa
  • -2 cepe
  • -700 g aripi de pui(se poate pune 1 pui sau pipote)
  • -sare,piper
  • -cca3 linguru untdelemn
  • -maggi(vegeta)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa si aromata!***** Este una din mancarurile mele arabe favorite; graul afumat are o savoare deosebita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa