autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de gaina

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1 gaina grasa, , 3 - 4 morcovi, , 2 legaturi de patrunjel, , 1 telina, , 1 ardei gras, , sare, , usturoi, , 2 linguri de faina, , crutoane (paine taiata cubulete si uscata in cuptor).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala gaina, se portioneaza si se pune cu legumele intregi la fiert (tot in afara de usturoi). De obicei fac ciorba asta cand fac si supa. Dupa ce fierbe gaina (depinde cat este de batrana), se strecoara supa.

Separat se caleste usturoiul intr-un pic de ulei, se adauga faina, si apoi treptat putina supa. Se taie carnea si legumele fierte si se adauga in ciorba. Se completeaza cu supa astfel incat sa fie consistenta pe placul nostru si al familiei. Dupa ce da un clocot se acreste cu zeama de lamaie. Dupa ce se stinge focul, si se domoleste, se drege cu 2 oua, si se pune putin patrunjel verde.

Se serveste cu crutoane de paine.

In restul de supa, se pot fierbe taietei de casa si astfel avem doua feluri, intr-o zi ciorba, a doua zi supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina cu taitei de casa (zeama)

Ciorba de gaina cu taitei de casa (zeama)

Ciorba de gaina cu taitei de casa, este cunoscuta in toate regiunile tari, dar mai ales in Bucovina,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbă cu carne de găină

Ciorbă cu carne de găină

Punem carnea la fiert, lăsăm să fiarbă carnea mai mult, după ce este fiartă o scoatem pe o

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 gaina grasa
  • 3 - 4 morcovi
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • sare
  • usturoi
  • 2 linguri de faina
  • crutoane (paine taiata cubulete si uscata in cuptor).

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

30 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors din ciuperci pleurotus