autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de gaina

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1 gaina grasa, , 3 - 4 morcovi, , 2 legaturi de patrunjel, , 1 telina, , 1 ardei gras, , sare, , usturoi, , 2 linguri de faina, , crutoane (paine taiata cubulete si uscata in cuptor).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala gaina, se portioneaza si se pune cu legumele intregi la fiert (tot in afara de usturoi). De obicei fac ciorba asta cand fac si supa. Dupa ce fierbe gaina (depinde cat este de batrana), se strecoara supa.

Separat se caleste usturoiul intr-un pic de ulei, se adauga faina, si apoi treptat putina supa. Se taie carnea si legumele fierte si se adauga in ciorba. Se completeaza cu supa astfel incat sa fie consistenta pe placul nostru si al familiei. Dupa ce da un clocot se acreste cu zeama de lamaie. Dupa ce se stinge focul, si se domoleste, se drege cu 2 oua, si se pune putin patrunjel verde.

Se serveste cu crutoane de paine.

In restul de supa, se pot fierbe taietei de casa si astfel avem doua feluri, intr-o zi ciorba, a doua zi supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina cu taietei de casa

Ciorba de gaina cu taietei de casa

Gaina se spala bine, se portioneaza, se mai spala inca o data carnea portionata si se pune la fiert

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina

Ciorba de gaina

Pasul 1: Pregatim aragazul si o oala in care punem apa. Adaugam carnea de gaina si o lasam sa fiarba. Adunam

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 gaina grasa
  • 3 - 4 morcovi
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • sare
  • usturoi
  • 2 linguri de faina
  • crutoane (paine taiata cubulete si uscata in cuptor).

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE LEGUME