Se spala gaina, se portioneaza si se pune cu legumele intregi la fiert (tot in afara de usturoi). De obicei fac ciorba asta cand fac si supa. Dupa ce fierbe gaina (depinde cat este de batrana), se strecoara supa.
Separat se caleste usturoiul intr-un pic de ulei, se adauga faina, si apoi treptat putina supa. Se taie carnea si legumele fierte si se adauga in ciorba. Se completeaza cu supa astfel incat sa fie consistenta pe placul nostru si al familiei. Dupa ce da un clocot se acreste cu zeama de lamaie. Dupa ce se stinge focul, si se domoleste, se drege cu 2 oua, si se pune putin patrunjel verde.
Se serveste cu crutoane de paine.
In restul de supa, se pot fierbe taietei de casa si astfel avem doua feluri, intr-o zi ciorba, a doua zi supa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii