Ciorba de gaina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de gaina

Ingrediente

  • carne de gaina (spate si aripi) portionata si spalata
  • o ceapa curatata si spalata
  • un morcov curatat si spalat
  • o telina mica curatata si spalata
  • o jumatate de ardei gras curatat si spalat
  • alte legume de sezon (mazare, fasole, dovlecel)
  • 3-4 rosii mici spalate (sie eventual decojite)
  • 2-3 cartofi curatati, spalati si taiati in cubulete
  • 200 ml de smantana pentru gatit
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri de fidea sau taitei
  • verdeata spalata (patrunjel si leustean)
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Pasul 1:

Pregatim aragazul si o oala in care punem apa. Adaugam carnea de gaina si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra supei de gaina.

Pasul 2:

Tocam marunt ceapa. Taiem morcovul in rondele subtiri. Tocam telina in cuburi mici. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Taiem rosiile in cuburi mici, sau le radem pe razatoare. Tocam marunt verdeata (patrunjelul si leusteanul).

Pasul 3:

Cand carnea este aproape fiarta (in functie de gaina), adaugam ceapa. Punem morcovul, telina si ardeiul si amestecam. Completam cu apa calda daca mai este nevoie si lasam sa fiarba.

Pasul 4:

Dupa 10 minute, punem legumele de sezon. Adaugam cartofii si rosiile. Amestecam si lasam sa fiarba 10-15 minute.

Pasul 5:

Punem fideaua. Condimentam cu sare, amestecam si mai fierbem timp de 5-7 minute.

Pasul 6:

Punem galbenusul peste smantana si omogenizam. Verificam ca legumele si carnea sunt fierte si inchidem aragazul. Punem un polonic de ciorba fierbinte peste amestecul de ou si smantana si omogenizam. Rasturnam amestecul in oala.

Pasul 7:

Amestecam, gustam si condimentam, daca mai este nevoie. Presaram deasupra verdeata tocata. Servim fierbinte, cu ardei iute.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/ciorba-de-gaina.html

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise