autor:

Ionutz

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de gaturi de curcan

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 kg gat de curca, 1 litru de bors, 1 ceapa verde, 1 morcov, 1 cartof, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel, 2 cuburi delicat gaina, , Pentru paste, 1 ou, faina

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile.
Se curata, spala si se taie legumele astfel.
- cartoful cuburi
- morcovul semirondele
- ceapa verde felii de 5 mm
- ardeiul gras se taie fidea
- patrunjelul se toaca

Se verifica si se indeparteaza spuma din cratita.
Cand s-au fiert gaturile se scot pe o farfurie si se taie in mai multe bucati.
Se adauga ceapa, morcovul, ardeiul, cuburile de delicat, piper si o parte din patrunjel la fiert.

Intr-un bol se amesteca oul cu faina pana se obtine un aluat omogen si tare care se intinde intr-o foaie subtire, se tapeteaza cu faina, se ruleaza si se taie felii cat mai subtiri. ATENTIE !!! dintr-un ou ies prea multe paste pentru un bors, recomand sa pune-ti jumatate.

Cand s-au fiert morcovii se introduc in cratita cartofii si gaturile taiate si se toarna borsul si se completeaza cu apa. Dupa cateva minute se introduc pastele. Cand s-au fiert pastele se stinge focul si se adauga restul de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaturi de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de cocoş

Ciorbă de cocoş

O ciorbita sanatoasa ,gustoasa si delicioasa…o ciorbita ce-mi place tare mult! Am portionat

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Curatam legumele de coaja. Tocam ceapa marunt. Dam morcovul si telina pe razatoarea mica. Intr-o

11 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Buna de tot!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Am facut si eu zilele trecute...este o ciorbita foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg gat de curca
  • 1 litru de bors
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cuburi delicat gaina
  • Pentru paste
  • 1 ou
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna de tot!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana