autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de lamiie

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 pui sau 1 kg carne de vitel (miel), 1 lamiie, 2 linguri untura sau unt, 2 linguri faina, patrunjel verde tocat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt, fierbinte acoperind cratita astfel incit carnea sa se prajeasca inabusit, amestecind din cind in cind , sa nu se arda. Cind carnea este rumena se pun 2 litri apa, patrunjelul verde tocat si coaja rasa de la ½ lamiie si lasam sa fiarba. Cit timp acestea fierb facem un rintas dintr-o lingura untura sau unt si 2 linguri faina, iar cind s-a rumenit bine, se pune putina zeama peste el, amestecind sa nu se formeze cocoloase, turnindu-se in cratita cu carne lasind sa mai fiarba putin. Acrim ciorba cu zeama de lamiiecit este necesar si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de lamiie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PUI

CIORBA DE PUI

1.Carnea se spala bine,se pune la fiert in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati zarzavatul taiat

50 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui sau 1 kg carne de vitel (miel)
  • 1 lamiie
  • 2 linguri untura sau unt
  • 2 linguri faina
  • patrunjel verde tocat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta