autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de lamiie

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 pui sau 1 kg carne de vitel (miel), 1 lamiie, 2 linguri untura sau unt, 2 linguri faina, patrunjel verde tocat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt, fierbinte acoperind cratita astfel incit carnea sa se prajeasca inabusit, amestecind din cind in cind , sa nu se arda. Cind carnea este rumena se pun 2 litri apa, patrunjelul verde tocat si coaja rasa de la ½ lamiie si lasam sa fiarba. Cit timp acestea fierb facem un rintas dintr-o lingura untura sau unt si 2 linguri faina, iar cind s-a rumenit bine, se pune putina zeama peste el, amestecind sa nu se formeze cocoloase, turnindu-se in cratita cu carne lasind sa mai fiarba putin. Acrim ciorba cu zeama de lamiiecit este necesar si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de lamiie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp tocam legumele, le punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea se spala si se taie cubulete potrivite care se pun la fiert in apa rece. Cand incepe sa faca

28 voturi    9 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui sau 1 kg carne de vitel (miel)
  • 1 lamiie
  • 2 linguri untura sau unt
  • 2 linguri faina
  • patrunjel verde tocat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu afumatura